MSI kondigt PCIe 5.0 NVMe-SSD aan met snelheden tot 10GB/s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI kondigt de lancering aan van een nieuw model in zijn SSD-productlijn – de SPATIUM M570 PCIe 5.0 NVMe M.2 HS. MSI gebruikt bij deze SSD PCIe Gen 5-controllertechnologie en ultramoderne 3D NAND-flash, die tot 1,5 keer hogere lees-/schrijfsnelheden biedt in vergelijking met SSD’s van de vorige generatie. Op de SPATIUM M570 verbetert het aluminium bronskleurige koellichaam de warmteafvoer om de overdrachtssnelheden te ondersteunen voor professionals, makers van inhoud en gamers om waardevolle milliseconden aan latentie te winnen of om gigabytes aan bestanden te verwerken. Andere prestatieverbeterende technologieën zijn onder meer DRAM-cachebuffer en een SLC-cache.

De SPATIUM M570 HS wordt aangedreven door de nieuwste PCIe Gen 5-controllertechnologie met 3D NAND-flash en geavanceerde koeling, goed voor overdrachtssnelheden tot 10.000 MB/s sequentiële lees- en schrijfsnelheden. Met een bronskleurig aluminium koellichaam voert de gestapelde vinstructuur op efficiënte wijze de warmte van de M570 af en ondersteunt maximale doorvoer onder zware werklasten. Met naleving van de NVMe 2.0- en M.2 2280-vormfactor, biedt de SPATIUM M570 HS optimale prestaties en langdurige duurzaamheid in capaciteitsvarianten van 1 TB en 2 TB. De SPATIUM M570 HS ondersteunt een uitgebreid scala aan gegevensfoutcorrectiefuncties, waaronder LPDC ECC en E2E Data Protection, en biedt een hoogwaardige TBW (Terabytes Written) voor uitstekende duurzaamheid en een lange levensduur, ondersteund door een beperkte garantie van 5 jaar.

MSI benoemd nog geen prijzen voor de SPATIUM M570.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.