MSI lanceert 3.5″ single board computer met Tiger lake-UP3


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MS-98M3 is de ingebouwde 3,5-inch SBC die multiplexing ondersteunt met de 11e generatie Intel® IOTG Core™-processor, codenaam Tiger Lake-UP3-serie van producten met ultralaag vermogen en hoge prestaties, die de industrie meer betrouwbaarheid en duurzaamheid bieden met lagere stroomverbruik bij dezelfde workload. Het heeft weergavefuncties voor maximaal vier schermen en een rijke verscheidenheid aan I/O-verbindingsinterfaces. Het warmteafvoerontwerp is sterk, duurzaam en zeer betrouwbaar. De brede temperatuurserie kan een langdurige stabiele werking ondersteunen in de zware bedrijfstemperatuuromgeving van -40 tot +85°C.

De MS-98M3 kan op grote schaal worden gebruikt in zware industriële omgevingen en biedt stabiele computerprestaties, die kunnen worden ingezet in industrieën variërend van de meest edge computing tot verschillende ingebedde platforms zoals machinebesturing en multimediadetailhandel en de krachtige edge computing-toepassingsproducten zijn de kern van digitale transformatie, en hoe ze hun capaciteiten voortdurend kunnen versterken, is steeds belangrijker geworden. Stroomverbruik is bedoeld om energiebesparende en CO2-reducerende toepassingen van verschillende edge high-performance computing te realiseren en actief in te zetten in meerdere toepassingsgebieden, zoals autonome mobiele robots (AMR).

Krachtigere prestaties
MS-98M3 is uitgerust met MSI’s gepatenteerde ontwerpoplossing voor warmteafvoer, die puur koper gebruikt in combinatie met aluminium koellichaam om de hoge warmte van de processor en chipset in realtime af te voeren, en realiseert een snelle warmteafvoer op basis van een ventilatorloos ontwerp. Het koellichaam zelf, gecombineerd met een gepatenteerde schroevenset, past zich automatisch aan en vergemakkelijkt de hechting tussen het apparaat en de processor en chipset om nauw contact te houden voor een efficiëntere warmteoverdracht, dus de MS-98M3 SBC is uitgerust met een Core i7-processor van de hoogste niveau kan ook stabiel en normaal werken bij een brede temperatuur van -40 ~ + 85 ° C en een breed voltage, en zorgt voor veiligheid en betrouwbaarheid bij langdurig gebruik. Een goede trillingsbestendigheid maakt ook een langdurige betrouwbare werking mogelijk in industriële toepassingen die gevoelig zijn voor schokken en trillingen.

Diverse interfaces
Om te voldoen aan de vraagtrend van Industrial Internet of Things en edge computing, is deze single board computerserie uitgerust met verbeterde high-speed I/O-interfaces en meerdere De nieuwste M.2-uitbreidingsinterfaces, zoals M.2 M- key ondersteunt PCIe Gen4 x4 NVMe SSD, de lees- en schrijfsnelheid van de opslag is bijna 5 keer sneller dan de traditionele SATA-3.0-interface, het nieuwe M.2 B-key interface-ontwerp Het ondersteunt de nieuwste 5G draadloze modules om de transmissiecapaciteit aanzienlijk te verbeteren op het gebied van randtoepassingen. Met de aanzienlijke verbetering van de computerprestaties van de processor en de I/O-interface, zal dit substantiële voordelen opleveren voor de realisatie van industriële toepassingen die de integratie van edge big data in het industriële internet der dingen optimaliseren.

De MS-98M3 maakt gebruik van 2 sets ingebouwde display-output LVDS (2K) en eDP (4K) resolutie-interfaces, geschikt voor multitasking zoals machine vision en digital signage en retailmarktsystemen het project vereist het toepassingsgebied van dual display.

MSI heeft nog geen prijs bekendgemaakt voor de MS-98M3.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.