MSI lanceert 34″ curved UWQHD monitor


MSI heeft een nieuwe monitor aan hun portfolio toegevoegd: de MSI MPG ARTYMIS 343CQR. Het betreft een curved UWQHD monitor met een schermdiagonaal van 34″.

De MSI 343CQR beschikt over een schermkromming van 1000R, welke volgens MSI de meest geschikte schermkromming is voor het menselijke oog. Daarnaast geeft MSI aan dat de ARTYMIS-serie behoort tot de gaming-monitoren met de hoogste kromming op de markt. De kromming zou er voor moeten zorgen voor een verminderde vermoeidheid, maar ook voor een verhoogde betrokkenheid.

De MPG ARTYMIS 343CQR betreft een UWQHD monitor. Dit houdt in dat het een ultra-wide monitor is met een 21:9 beeldverhouding en een 3440 bij 1440 resolutie. Het paneel maakt gebruikt van VA-techniek. De verversingssnelheid bedraagt 165 Hz, en de reactiesnelheid omvat 1 milliseconde. Daarnaast is de monitor VESA HDR Display 400 gecertificeerd. Voor een variabele verversingssnelheid maakt de monitor gebruik van Freesync Premium, en de monitor is in staat om 92.7% van het DCI-P3 kleurenspectrum en 117.8% van het sRGB kleurenspectrum te tonen. De maximale helderheid bedraagt 500 cd/m² en de contrastverhouding 3000:1.


Het ontwerp van de monitor is volgens MSI frameloos vormgegeven. Tevens zorgt de meegeleverde standaard er voor dat de monitor te verstellen is dankzij een hoogteverstelling tot 10 cm, een zwenkbaarheid van -30 tot 30 graden en een kanteling van -5 tot 20 graden. Indien gewenst kan ook een standaard bevestigd worden aan de VESA-mount van 100×100 mm. Connectiviteit wordt voorzien doormiddel van DisplayPort 1.4 (tot 165 Hz), 2x HDMI 2.0 (tot 100 Hz), USB Type-C (DP Alt, tot 165 Hz) en een dubbele USB 3.2 Gen1 Type A hub.

Daarnaast voorziet MSI de MPG ARTYMIS 343CQR van extra features. Zo is er een een HDMI CEC Profile synchronisatie functie, waarmee automatisch de juiste instellingen worden geladen wanneer de monitor wordt gekoppeld met een ondersteund toestel. Daarnaast kan met behulp van de Gaming OSD App 2.0 eenvoudig instellingen aangepast worden met een toetsenbord en muis. De achterkant van de monitor is voorzien van MSI Mystic Light, welke zorgt voor (instelbare) omgevingsverlichting.

Tevens vermeldt MSI dat de monitor beschikt over een Console Mode. Deze modus is speciaal ontwikkeld voor het aansluiten van een PlayStation 5. De monitor accepteert hierbij een 4K inputsignaal en past deze aan naar een 2K resolutie, waar andere monitoren vaak een 1080p inputsignaal nemen en deze upscalen naar een 2K resolutie. Daarnaast beschikt de 343CQR over een “Mobile Projector”, waarbij gelijktijdig een 18:9 mobiel scherm als een bijna 16:9 computerscherm getoond kan worden op één monitor. Tevens maakt deze functie het mogelijk om zowel het toetsenbord als muis tegelijktijd te gebruiken op zowel de mobiele telefoon als de computer.

De MSI MPG ARTYMIS 343CQR is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 899 USD.Bronnen: MSI

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.