MSI lanceert drietal M.2 PCIe Gen 4-SSD’s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI kondigt de lancering aan van de nieuwe Gen4 PCIe NVMe-modellen in de SSD-categorie – de SPATIUM M461, M452 & M453 in M.2 2280-vormfactoren die eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd in compatibele desktop-moederborden en laptops. De SSD’s zijn gebouwd met hoogwaardige 3D NAND-flash met hoge dichtheid die verbazingwekkende prestaties en uithoudingsvermogen levert voor professionals, makers van content en gamers.

De SPATIUM M461 is ontwikkeld om te voldoen aan de verwachtingen van reguliere SSD-consumenten. Razendsnelle snelheden tot 5000 MB/sec sequentiële lees- en 4200 MB/sec sequentiële schrijfsnelheden stellen gebruikers die de nieuwste generatie pc’s gebruiken in staat om te genieten van de mogelijkheden van de PCIe Gen4-interface. Beschikbare opslagcapaciteiten zijn 500 GB, 1 TB, 2 TB en 4 TB.

De SPATIUM M452 & M453 markeren de instapmodellen die zijn uitgerust met de PCIe Gen4-interface. Beide schijven bieden nog steeds de essentiële voordelen van snelle bestandsoverdracht en korte laadtijden. De SPATIUM M452 biedt hoge snelheden tot 3550 MB/s sequentiële lees- en 2700 MB/s sequentiële schrijfsnelheden, terwijl de SPATIUM 453 tot 3600 MB/s en 2800 MB/s lees-/schrijfsnelheden haalt, waardoor gebruikers kunnen genieten van snelle bestandsoverdracht. transfers en korte laadtijden. Beschikbare opslagcapaciteiten zijn 500 GB, 1 TB en 2 TB voor beide modellen.

Alle aangekondigde SPATIUM SSD-producten ondersteunen een uitgebreide reeks gegevensfoutcorrectiefuncties, waaronder LPDC ECC en E2E Data Protection, die een hoge TBW (Terabytes Written) bieden voor uitstekende duurzaamheid en levensduur. Een beperkte garantie van 5 jaar ondersteunt deze producten en MSI staat klaar om klanten in de meeste regio’s ter wereld te helpen.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.