MSI lanceert nieuwe gaming desktops met 13e gen Intel Core en RTX 4070 GPU’s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI introduceert vernieuwde gaming desktops voor mainstream gebruikers met 13th Gen Intel Core processors en tot NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU. De 13e generatie Intel Core processor is gebouwd op een hybride architectuur en biedt evenwichtige prestaties in single-thread en multi-threaded situaties. De nieuwe processors hebben meer cores dan hun voorgangers, waardoor de gameplay en multitasking-mogelijkheden verbeteren.

De GeForce RTX 4070 GPU omvat alle vooruitgangen van de NVIDIA Ada Lovelace-architectuur, waaronder de nieuwe standaarden in gaming, zoals DLSS 3-neurale rendering en real-time ray-tracingtechnologieën. Met een startprijs van $599 draait de GeForce RTX 4070 de meeste moderne games op meer dan 100 frames per seconde op 1440p-resolutie. MSI heeft drie modellen gelanceerd die zijn uitgerust met de 13th gen Intel Core-processors en RTX 4070 voor mainstream gamers, waaronder de MPG Infinite X2 13th, MPG Trident AS 13th en MAG Infinite S3 13th.

De MPG Infinite X2 heeft een transparant zijpaneel en prachtige RGB-verlichting. Het is nu uitgerust met de nieuwste NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU en biedt de meest complete selectie van RTX 40-serie grafische kaarten. Het beschikt ook over de nieuwste 13th gen Intel Core processor en geoptimaliseerde koeling door middel van de Silent Storm Cooling 2, waardoor de volledige prestaties van de CPU en VGA stabiel blijven. Naast de krachtige prestaties benadrukt de MPG Infinite X2 zijn “eenvoudig te upgraden” functie, waardoor gamers componenten kunnen upgraden zonder gereedschap nodig te hebben.

De MPG Trident AS past de nieuwste Intel Core i7-processor en de nieuwste NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU in een kleine behuizing van slechts 10 liter. Door de exclusieve Silent Storm Cooling 3-koeltechnologie heeft het drie sets van onafhankelijke luchtkamers om temperatuur-overlay te voorkomen. Gamers kunnen gemakkelijk genieten van 3A-games. Deze compacte behuizing is ook uitgerust met zijtransparant glas en met Mystic light kunnen gamers hun unieke verlichtingseffecten volledig tonen.

De MAG Infinite S3 Gaming Desktop is bijgewerkt voor 2023 met de nieuwste CPU en tot NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU voor soepele gameplay en RTX-versnelde prestaties over maker-apps. Het enorme luchtstroomontwerp zorgt voor koelprestaties. Het beschikt ook over de nieuwste Wi-Fi 6E voor een stabiele en soepele draadloze ervaring. Pas je rig aan via het verwisselbare zijpaneel en Mystic lights voor een prachtige uitstraling.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.