MSI lanceert nieuwe NVIDIA GeForce RTX 4060 grafische kaarten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI is enthousiast om de nieuwste line-up van grafische kaarten aan te kondigen met de NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti en RTX 4060 GPU’s. De NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti is verkrijgbaar in zowel een 16GB als 8GB configuratie, zodat gamers kunnen kiezen wat bij hen past. De GAMING TRIO, GAMING, VENTUS 3X en VENTUS 2X BLACK series modellen met de GeForce RTX 4060 Ti en RTX 4060 GPU’s bieden ongeëvenaarde prestaties voor gamers, creators en professionals, met de nieuwste grafische technologie, geavanceerd circuit board design en geavanceerde koeling.

De nieuwste MSI GeForce RTX 4060 grafische kaarten zijn ontworpen om geweldige prestaties te leveren voor mainstream gamers en creators op 1080P resolutie met 100 frames per seconde, inclusief Ray Tracing en DLSS 3. De GeForce RTX 4060 productfamilie biedt alle voordelen van de NVIDIA Ada Lovelace-architectuur, waaronder DLSS 3 neurale rendering, ray-tracingtechnologie van de derde generatie met hoge framerates en een achtste generatie NVIDIA Encoder (NVENC) met AV1-encoding.

GAMING Series
De GAMING TRIO en GAMING series hebben een vertrouwde uitstraling die gamers kennen en waarderen, met een uitstekende balans tussen prestaties, koeling en geluidsproductie. Het TORX Fan 5.0 ontwerp heeft drie ventilatorbladen die met elkaar verbonden zijn en zorgt voor een gerichte luchtstroom in de verbeterde TRI FROZR 3 en TWIN FROZR 9 koelsystemen. Beide series hebben een stevige geborstelde metalen achterplaat die de warmteafvoer bevordert. Bovendien zorgt Mystic Light voor kleurrijke verlichting op de grafische kaart die synchroon loopt met de rest van de pc via Mystic Light Sync en Ambient Link.

VENTUS Series
De VENTUS series biedt een betrouwbare en betaalbare optie voor gamers die waarde hechten aan prestaties voor een goede prijs. De VENTUS 3X en VENTUS 2X BLACK modellen hebben een eenvoudig ontwerp zonder poespas, maar bieden toch alle essentiële functies voor elke taak. Deze grafische kaarten zijn uitgerust met de bekroonde TORX Fan 4.0, een stevige achterplaat en een esthetiek die past bij elke pc-build. De nieuwe VENTUS 2X BLACK kaarten hebben een donker exterieur, wat perfect is voor stoere, donkere thema’s.

Beschikbaarheid
De GeForce RTX 4060 Ti 8GB is vanaf 24 mei verkrijgbaar met prijzen vanaf €450. De GeForce RTX 4060 Ti 16GB komt binnenkort beschikbaar, met prijzen vanaf €560. De GeForce RTX 4060 komt ook binnenkort beschikbaar, met prijzen vanaf €330.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.