MSI lanceert update voor AMD Zen 3-ondersteuning voor 300-serie moederborden


MSI heeft pas een nieuwe update uitgebracht voor de moederborden met AMD 300-chipset van het merk. Met deze nieuwe update ondersteunen de borden voortaan ook de Zen 3-processors van AMD, dus ook de relatief nieuwe Ryzen 5000-serie.

Begin persbericht van MSI

AMD heeft geweldig nieuws aangekondigd over het uitbreiden van het portfolio voor systeembuilds. De Ryzen 5000-serie desktopprocessor ondersteunt nu de oudste socket AM4-moederborden, waaronder de X370-, B350- en A320-chipset. Deze substantiële verbetering biedt een naadloze manier om te upgraden naar “Zen 3”-prestaties, inclusief de AMD Ryzen™ 7 5800X3D met baanbrekende AMD 3D V-Cache-technologie.

MSI’s volledige line-up van AMD 300-serie moederborden ondersteunt de Zen 3-processors met AMD AGESA COMBO PI V2 1.2.0.7
Om de Zen 3-processors te gebruiken op de huidige moederborden uit de 300-serie, moet je updaten naar de nieuwste AMD AGESA COMBO PI V2 1.2.0.7 BIOS. Als antwoord op de upgrade-eisen zal MSI medio mei 1.2.0.7 BIOS uitbrengen, te beginnen met de MSI 300-serie moederborden. Voor de moederborden uit de 500- en 400-serie zullen we begin juni het nieuwste bèta-BIOS uitbrengen, waarmee de fTPM-storingsproblemen met intermitterende prestaties worden verholpen.

Belangrijke hoogtepunten:
– Breid de compatibiliteit uit met Zen 3-processors op MSI 300-serie moederborden.
– Verbeter de intermitterende prestatie-stotterproblemen met fTPM ingeschakeld.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.