MSI lanceert witte versies van de RTX 4080 en RTX 4070 Ti


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI is verheugd om de beschikbaarheid aan te kondigen van de op RTX 4080 en RTX 4070 Ti gebaseerde GAMING TRIO WHITE grafische kaarten. De nieuwe WHITE-serie verenigt de nieuwste grafische technologie, een krachtig printplaatontwerp en geavanceerde koeling in een zilver-witte afwerking. Deze nieuwe kaarten zijn niet alleen perfect afgestemd om de temperatuur laag te houden en vrijwel stil te blijven, maar zijn ook de perfecte keuze voor witte of zilveren systemen door doe-het-zelvers overal.

Net als de standaard MSI GeForce RTX 4080 16GB en RTX 4070 Ti GAMING TRIO-kaarten, biedt de WHITE-editie dezelfde balans tussen prestaties en koeling. Met drie witte versies van het nieuwste TORX Fan 5.0-ontwerp, dat gebruik maakt van paren van drie ventilatorbladen die aan elkaar zijn gebonden met een buitenste schakel om een rand te vormen die de luchtstroom in het verbeterde TRI FROZR 3-koelsysteem richt. De vernikkelde koperen basisplaat in het hart van het koellichaam helpt om de warmte effectief af te voeren. De nieuwe GAMING TRIO WHITE-serie is ook uitgerust met een Dual BIOS, waardoor je met een druk op de knop eenvoudig toegang krijgt tot profielen die prioriteit geven aan weinig geluid of meer prestaties. Een ijzig witte en zilveren versie van de metalen achterplaat met een doorstroomontwerp versterkt de grafische kaart en zorgt tegelijkertijd voor passieve koeling door de implementatie van thermische pads. Mystic Light siert de buitenkant van de grafische kaart en verlicht de kleur synchroon met de rest van de pc via Mystic Light Sync en Ambient Link. Als finishing touch worden deze kaarten zelfs geleverd met een witte versie van de GAMING TRIO-steunbeugel.

Beschikbaarheid
De nieuwe MSI GeForce RTX™ 4080 16GB GAMING TRIO WHITE en GeForce RTX 4070 Ti GAMING TRIO WHITE 12G serie kaarten zijn vanaf deze maand verkrijgbaar.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.