MSI onthuld RTX 4070 Ti-modellen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI kondigt de nieuwe reeks grafische kaarten aan, aangedreven door de onlangs aangekondigde NVIDIA® GeForce RTX 4070 Ti grafische processor. Een line-up met in de hoofdrollen de SUPRIM-, GAMING TRIO- en VENTUS-serie verenigt het nieuwste op het gebied van grafische technologie, hoogwaardig printplaatontwerp en geavanceerde koeling. De resulterende kaarten zijn perfect afgestemd om de temperatuur laag te houden terwijl ze vrijwel stil blijven en optimale prestaties leveren onder de standaard vermogenslimiet met de nadruk op het bereiken van betere efficiëntie.

SUPRIM-serie
Kaarten uit de SUPRIM-serie zijn ontworpen voor prestaties, efficiëntie en prestige. Het op GeForce RTX 4070 Ti gebaseerde model wordt gekoeld met MSI’s meest geavanceerde luchtkoelsysteem, TRI FROZR 3S, warmte wordt effectief afgevoerd van kritieke bordcomponenten met TORX FAN 5.0, tot 7 Core Pipes, beschikt over een massieve vernikkelde koperen basisplaat en Airflow Control-technologie met nieuwe Wave-curved 3.0-randen en antegrade luchtvinnen. Geborsteld aluminium aan de buitenkant van de koeler en de achterplaat zorgen voor een gepantserde esthetiek en versterken tegelijkertijd de lengte van de kaart. Dual BIOS stelt gebruikers in staat om eenvoudig te schakelen tussen de Stille modus voor weinig ruis of de Gaming-modus voor extra prestaties. Het RGB Mystic Light stroomt met miljoenen kleuren en een scala aan aanpasbare dynamische verlichtingsopties zal toeschouwers verblinden.

GAMING TRIO-serie
GAMING TRIO is opgefrist met een nieuwe, maar toch vertrouwde look, met behoud van dezelfde geweldige balans tussen prestaties, koeling en laag geluidsniveau waarop gamers zijn gaan vertrouwen. Toonaangevend in deze bijgewerkte productserie is het nieuwe TORX Fan 5.0-ontwerp met paren van drie ventilatorbladen die aan elkaar zijn gebonden met een buitenste schakel, die een rand vormen die de luchtstroom in het bijgewerkte TRI FROZR 3-koelsysteem concentreert. De op RTX 4070 Ti gebaseerde modellen hadden de beproefde vernikkelde koperen basisplaat en tot 6 kernleidingen in de kern van het koellichaam helpen om de warmte effectief af te voeren. De nieuwe GAMING TRIO-serie is ook uitgerust met het Dual BIOS, gebruikers kunnen snel kiezen voor weinig ruis of voor meer prestaties met een druk op de knop. Een achterplaat van geborsteld metaal met een doorstroomontwerp versterkt de grafische kaart en zorgt tegelijkertijd voor passieve koeling door de implementatie van thermische pads. Mystic Light siert de buitenkant van de grafische kaart en verlicht de kleur synchroon met de rest van de pc via Mystic Light Sync en Ambient Link.

VENTUS-serie
De populaire VENTUS-serie is terug, nu uitgerust met drie van de bekroonde TORX Fan 4.0. De belichaming van een no-nonsense Spartaanse ontwerpfilosofie, VENTUS-kaarten behouden de essentie om elke taak uit te voeren. Een robuust koelsysteem, een verstevigde achterplaat van geborsteld aluminium en een goed afgeronde esthetiek maken deze grafische kaart geschikt voor elke build.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.