“MSI onthuld zijn flagship Z690 Godlike-moederbord op Youtube”


MSI heeft een nieuw flagship-moederbord uitgebracht met de Intel Z690-chipset. Tijdens een zo’n twee uur durende livestream op Youtube is de Z690 GODLIKE uitgebreid toegelicht, en wat blijkt, het wordt de grootste Z690-moederbord tot nu toe.

Als speciale feature heeft de Z690 GODLIKE een touchscreen van 3.5″ groot waarop verschillende opties bedient kunnen worden, zoals de CPU kloksnelheid omhoog of omlaag schroeven, starten en resetten van het systeem en het starten van Safe Boot. Ook waardes zoals temperaturen, klok- en fansnelheden kunnen op het scherm getoond worden.

Met zijn afmetingen van 305x310mm is de Z690 GODLIKE het grootste Z690-moederbord tot nu toe. Andere topmodellen zoals de ROG MAXIMUS Z690 EXTREME van ASUS en de Z690 AORUS Xtreme van Gigabyte meten respectievelijk 305x277mm en 305x285mm, wat zeker een slag kleiner is.

Prijzen en beschikbaarheid
Dat de MSI Z690 GODLIKE geen budget-model gaat worden is wel duidelijk, een adviesprijs rond de 1500 tot 1600 USD wordt tot dusver als meest realistisch gevonden. Voor deze prijs hoef je gelukkig niet op zwart zaad te zitten; 32GB DDR5-6000 geheugen van Kingston wordt meegeleverd. Daarbij zit er ook nog een MSI MEG Coreliquid S360 bij het moederbord, wat een AIO waterkoeler is met een 360mm radiator en een display op het CPU-koelblok. Wanneer dit moederbord voor consumenten verkrijgbaar komt is nog niet bekend.Bronnen: MSI (Youtube) via WCCFTECH

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments