MSI onthult custom NVIDIA GeForce RTX 40-kaarten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI is trots om zijn kijk op NVIDIA®’s nieuwe GeForce RTX® 4090- en RTX® 4080-serie GPU’s te delen, met grafische kaarten die de nieuwste grafische technologie verenigen, high-performance printplaatontwerp en geavanceerde koeling.

Aangedreven door de nieuwe ultra-efficiënte NVIDIA Ada Lovelace-architectuur, zijn de 3e generatie RTX®, GeForce RTX® 40-serie grafische kaarten meer dan snel, waardoor gamers en makers een enorme sprong voorwaarts maken in prestaties, neurale weergave en nog veel meer toonaangevende platformmogelijkheden. Deze enorme vooruitgang in GPU-technologie is de toegangspoort tot de meest meeslepende game-ervaringen, ongelooflijke AI-functies en de snelste workflows voor het maken van inhoud. Deze GPU’s duwen state-of-the-art graphics de toekomst in.

SUPRIM
SUPRIM-kaarten zijn ontworpen voor prestaties, efficiëntie en prestige. Gekoeld met TRI FROZR 3S, MSI’s meest geavanceerde luchtkoelsysteem, wordt warmte effectief afgevoerd van kritische boardcomponenten met TORX FAN 5.0, tot 10 Core Pipes, Airflow Control-vinnen met nieuwe Wave-curved 3.0-randen en air antegrade vinnen. In het hart hebben de op RTX® 4090 en RTX® 4080 16G gebaseerde modellen een dampkamer, terwijl het op RTX® 4080 12G gebaseerde model zal bogen op een massieve vernikkelde koperen grondplaat. Geborsteld aluminium aan de buitenkant van de koeler en de achterplaat geven een gepantserde esthetiek terwijl de lengte van de kaart wordt versterkt. RGB Mystic Light stroomt met miljoenen kleuren en een reeks aanpasbare dynamische verlichtingsopties zullen de toeschouwers verblinden. Met Dual BIOS kunnen gebruikers met een druk op de knop snel kiezen voor een laag geluidsniveau of voor extra prestaties. Alle SUPRIM-modellen zijn even indrukwekkend qua formaat als qua prestaties, waarbij het op RTX® 4090 gebaseerde model 3,75 slots in beslag neemt, terwijl de RTX® 4080-modellen maar liefst 3,75 en 3,5 slots hebben.

SUPRIM LIQUID
Naast de luchtgekoelde versies van de SUPRIM-serie, komt deze generatie ook met een versie met de naam SUPRIM LIQUID. Deze serie is alleen beschikbaar op de GeForce RTX® 4090 en past een gesloten vloeistofkoelsysteem toe dat de temperatuur nog lager houdt om nieuwe prestatieniveaus mogelijk te maken. De 240 mm-radiator wordt gekoeld door een paar MSI Silent Gale P12 120 mm-ventilatoren, ontworpen om een ​​enorme luchtdruk te leveren met een extreem laag geluidsniveau. Een enkele TORX 5.0-ventilator bovenop een speciaal koellichaam zorgt voor meer dan voldoende koeling voor de componenten voor stroomvoorziening.

GAMING TRIO
GAMING TRIO is opgefrist met een nieuwe, maar toch vertrouwde look met behoud van dezelfde geweldige balans tussen prestaties, koeling en geluidsarm waar gamers op vertrouwen. Toonaangevend in deze bijgewerkte productserie is het nieuwe TORX Fan 5.0-ontwerp met paren van drie ventilatorbladen die aan elkaar zijn gebonden met een buitenste schakel, die een rand vormt die de luchtstroom in het bijgewerkte Tri Frozr 3-koelsysteem concentreert. In de kern van het koellichaam waren de op RTX® 4090 en 4080 gebaseerde modellen uitgerust met de beproefde vernikkelde koperen grondplaat. De nieuwe GAMING TRIO-serie is uitgerust met een Dual BIOS om eenvoudig te kunnen schakelen tussen Stille modus of Gaming-modus voor meer prestaties. Een achterplaat van geborsteld metaal met doorstroomontwerp versterkt de grafische kaart en zorgt ook voor passieve koeling door de implementatie van thermische pads. Mystic Light siert de buitenkant van de grafische kaart en verlicht de kleuren synchroon met de rest van de pc via Mystic Light Sync en Ambient Link. Deze nieuwe GAMING TRIO-kaarten hebben een indrukwekkend formaat, waarbij het op RTX® 4090 gebaseerde model 3,75 slots in beslag neemt en het op RTX® 4080 gebaseerde model met elk 3,25 en 3 slots.

VENTUS
De populaire VENTUS-serie is terug, nu uitgerust met drie van de bekroonde TORX 4.0-ventilatoren. De belichaming van een no-nonsense Spartaanse ontwerpfilosofie, VENTUS-kaarten bevatten de essentie om elke taak uit te voeren. Een robuust koelsysteem, een versterkte achterplaat van geborsteld aluminium en een goed afgeronde esthetiek maken deze grafische kaart geschikt voor elke build. Omdat het de meer ingetogen serie is, zijn de twee resterende op RTX® 4080 gebaseerde VENTUS 3X-modellen nog slanker met elk 3 en 2,5 slots.

De SUPRIM, SUPRIM LIQUID, GAMING TRIO en VENTUS zullen de speerpunten vormen van MSI’s GeForce RTX® 40-serie, maar er zullen in de nabije toekomst meer series verschijnen.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.