“MSI onthult gaming-pc’s voorzien van 12e generatie Intel-processors”


MSI heeft recent een nieuwe reeks aan pre-build gamingsystemen aangekondigd, welke gebaseerd zijn op Intels nieuwste 12e generatie Alder Lake-processors. Met de nieuwe Intel 7-procestechnologie, bestaande uit een hybride architectuur met P-Cores (performance) en E-Cores (efficiëntie), worden de multi-thread prestaties tot ongeveer 47% verhoogt. Nieuw is ook de DDR5-ondersteuning, waarmee geheugensnelheden tot 60% verhoogd worden.

MSI’s nieuwe systemen, de Aegis Ti5, MEG Trident X en MAG Codex X5 zullen allemaal voorzien zijn van deze nieuwe functies, en komen standaard met Windows 11 voorgeïnstalleerd. We bespreken de nieuwe modellen hier kort.

MEG Aegis Ti5
MSI’s vlaggenschipmodel, de MEG Aegis Ti5 12th, is uitgerust met een Intel Core i9-12900K-processor en NVIDIA RTX 3090 grafische kaart. De prestaties worden geëvenaard met MSI’s exclusieve Silent Storm Cooling 4-koeltechnologie, die de prestaties van de i9K-processor en RTX 3090 grafische kaart volledig kan evenaren. Met ’s werelds eerste HMI Gaming Dial kunnen spelers niet alleen snel de systeemprestatie-instellingen wijzigen, maar kunnen spelers ook hun favoriete animatie op het LCD-scherm aan de voorkant aanpassen.

MEG Trident X
Bij de compacte Trident-serie focust het merk op verbeterde CPU-prestaties, waarbij het systeem toch koel moet blijven. De warmteafvoercapaciteit van het systeem is beter verbeterd dankzij de “Silent Storm” 3 warmteafvoertechnologie en het vergrote koellichaam. Het warmteafvoeroppervlak is met 26% vergroot in vergelijking met de vorige generatie, waardoor spelers de meest vloeiende game-ervaring kunnen ervaren.

MAG Codex X5
De MAG Codex X5 12th heeft een wat agressiever uiterlijk, een groot glazen zijpaneel en RGB-lichteffecten die vrijelijk aangepast kunnen worden met software. De MAG Codex X5 12th is uitgerust met maximaal een Intel Core i9-12900K processor en NVIDIA RTX 3090 grafische kaart. 3A-games kunnen eenvoudig worden uitgevoerd en met het 2.5G Ethernet- en WiFi 6E-netwerk kunnen spelers de games zonder vertraging ervaren.

Overzicht specificaties

Prijzen en beschikbaarheid
MSI heeft nog geen specifieke prijzen of beschikbaarheid bekendgemaakt voor de nieuwe systemen.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments