MSI Optix MAG272CQR Review


De MSI MAG 272CQR is een 27”, 165Hz, 1440p VA monitor met een aardige curve waar je ongeveer 400 euro voor mag neertellen. Die prijs en specs passen wel bij deze “premium” klasse monitoren, waar we geen genoegen nemen met 1080p of lagere refresh rates. En nee, 4K is voor gamers helemaal niet zo interessant gezien je daar zelfs met een videokaart van 1200 euro krap mee zit. Weet MSI te overtuigen? Nada vertelt het je in deze video, of scroll door voor een kort overzicht van plus en minpunten.


Al met al weet de MAG272CQR wel te overtuigen, zeker gezien wij beide van nature geen enorme VA liefhebbers zijn. Hij voelt vlot, combineert keurige specs met een keurige prijs, en is ook goed uitgevoerd: stevig, goede poot, en niet onbelangrijk: zowel met AMD als Nvidia kaarten te syncen voor een tearing-vrij beeld. Bovenal is het gewoon een aangenaam paneel. Om mee te gamen, of om gewoon mee te werken. Zelfs video editten kan prima. Het feit dat de uniformiteit, normaliter het zorgenkindje van VA, hier zo uitstekend is maakt een goede indruk.HDR overtuigt minder, maar dat is vooralsnog onvermijdelijk in deze klasse. De paar panelen die HDR écht goed doen zijn óf veel duurder, of all-round minder interessant dan deze (60Hz bijvoorbeeld). Dan resteert eigenlijk verder alleen het “probleem” dat de markt tegenwoordig rijk gevuld is met dit soort monitoren. De meeste zetten bij lange na niet de prestaties neer die we hier zien, maar er zijn er wel een paar en voor iets meer geld komen IPS alternatieven ook om de hoek kijken. Kortom, soms is het lastig kiezen wat nu écht de beste is (zeker als je niet direct 500 euro uit wil geven en 400 al meer dan genoeg vindt), maar wat je argument dan ook is om deze op het oog te hebben: maak je geen zorgen over de uitvoering, die is uitstekend.

Interesse? De MSI Optix MAG272CQR is momenteel het voordeligst te krijgen bij Bol.com


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.