MSI presenteert nieuwe reeks netwerkapparatuur voor gaming


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI presenteert zijn nieuwe reeks netwerkproducten: de RadiX AXE6600 WiFi 6E tri-band gaming-router, de RadiX AX6600 WiFi 6 tri-band gaming-router en de AX1800 WiFi USB-adapter. MSI wil gamers een thuisnetwerk bieden dat ultrasnel is, een lage latentie heeft en geen jitter bevat.

Upgrade je game-ervaring
De RadiX AXE6600 en RadiX AX6600 zijn krachtige tri-band gaming-routers die elk gecombineerde snelheden tot 6600 Mbps kunnen leveren. Een geïntegreerde 1,8 GHz quad-core CPU van Qualcomm en geavanceerde netwerkhardware is ontworpen om jitter te voorkomen, lag te verminderen, ping te verlagen en ongelooflijke snelheden voor online gaming te behouden.

De RadiX AXE6600 maakt gebruik van WiFi 6E-technologie met supersnelle 160 MHz-kanalen op de vrijwel storingsvrije 6 GHz-band die netwerkcongestie verlicht. Vergeleken met oudere technologieën verbetert WiFi 6E de overdrachtsprestaties en -capaciteit drastisch om apparaten die veel bandbreedte verbruiken, zoals spelsystemen en AR/VR-entertainment, te ondersteunen.

QoS up and running out of box
AI QoS is een doorbraak in bandbreedtebeheer. Het is een kant-en-klare oplossing die automatisch prioriteit geeft aan netwerkverkeer en het bandbreedtegebruik dynamisch aanpast. AI QoS wordt geleverd met vier vooraf ingestelde modi, gaming, streaming, thuiswerken en AI-auto, die op elk moment gemakkelijk kunnen worden omgeschakeld naar je behoeften. De AI QoS-modi worden aangegeven door de RGB-lampjes op de RadiX AXE6600 en verdere configuratie kan worden uitgevoerd vanuit een webbrowser, de MSI Router-app of het MSI Center-softwareprogramma.

Eersteklas koelontwerp
Gebruikmakend van de ervaring van MSI op het gebied van thermische computerontwerpen, heeft de RadiX-serie ’s werelds eerste gamingrouters met heatpipes en met grafeen gecoate koellichamen voor verhoogde koeling. Deze zorgen ervoor dat deze routers een stabiele en langdurige service kunnen bieden, zelfs onder zware verkeersbelasting.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.