MSI roept CoreLiquid AIO-koelers terug vanwege geblokkeerde leiding


MSI is een terugroepactie begonnen voor de CoreLiquid 240R en 360R all-in-one waterkoelers. Deze koelers kunnen tijdens een gebruik een blokkade ontwikkelen in de leidingen waardoor de processor kan oververhitten. Echter is het risico hiervan niet erg groot, de processor zal zelf ingrijpen wanneer de temperatuur te hoog wordt. Toch kunnen getroffen gebruikers de koeler omruilen want deze koelt immers niet zoals het hoort, MSI verteld hier het volgende over:

Beste MSI-gebruikers,

Onlangs hebben we feedback ontvangen van enkele van onze gebruikers dat ze een daling van de efficiëntie van de warmteafvoer hebben ervaren bij het gebruik van de MAG CORELIQUID 240R / MAG CORELIQUID 360R vloeistofkoelers.

Ons voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat een klein deel van de vloeistofkoelers sediment produceert dat een verstopping kan veroorzaken. Dit zal echter geen schade aan uw systeem veroorzaken aangezien de processors zijn uitgerust met een beschermingsmechanisme tegen oververhitting.

MSI geeft veel om de algehele ervaring van onze gebruikers en we hebben onze processen vereenvoudigd om snellere productvervangingsservices te bieden.

Gebruikers kunnen zien of ze een betrokken product hebben door hier het serienummer van het product op te zoeken. We bieden een uitgebreide productvervangingsservice (MAG CORELIQUID 240R V2 / 360R V2) aan alle betrokken producten die een abnormale warmteafvoer hebben (voorbeeld: CPU-temperatuur is hoger dan 60°C terwijl deze inactief is en de koeler goed is geplaatst met koelpasta tussen de CPU en koeler).

In de toekomst zullen we blijven samenwerken met onze leveranciers om alle MAG CORELIQUID 240R / 360R-vloeistofkoelers die mogelijk worden beïnvloed, grondig te inspecteren. Als u vragen heeft, neem dan gerust contact op met uw plaatselijke MSI-klantenservicecentrum.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.