MSI GeForce RTX 4070 Ti Suprim X Review


We gaan door met meer nieuwe Nvidia GeForce RTX 4070 Ti kaarten, dit keer de TUF Gaming OC uitvoering die hopelijk voor niet veel meer dan de adviesprijs in de schappen komt te liggen:

Mocht je in een luie bui zijn en heb je geen zin om een hele video te kijken? Jammer, als je alle details wil weten zit er echt niks anders op. Als je echt te lui bent om 8 minuten te investeren voor je aankoop van een 900-1000 euro kostende videokaart, nou, vooruit dan: De RTX 4070 Ti is an sich dik prima: iets rapper dan een RTX 3090 Ti, maar veel efficienter, en vergeleken met de RTX 4080 op basis van adviesprijs eigenlijk geen slechte deal (RTX 4080 kost dan 50% meer voor 20-25% meer prestaties op hogere resoluties). De vraag is alleen wat ze echt gaan kosten de komende dagen.

Wat de MSI Suprim X betreft, het is een extreem grote en dikke koeler, wat resulteert in een extreem stille en koele RTX 4070 Ti. An sich valt daar weinig op aan te merken, mits hij in je PC kast past, iets wat je wel even moeten checken. De uitdaging die wij verwachten zit puur in de prijs, want zo’n dikke en zware koeler kost gewoon meer. Een meerprijs voor iemand die per se de ultiem stille RTX 4070 Ti wil hebben snappen we, maar als de meerprijs uit de hand loopt moet je je afvragen of dat wel zin heeft: een RTX 4080 voor iets meer geld is een slag sneller, en goedkopere RTX 4070 Ti’s gaan gezien het lage stroomverbruik ook prima koel blijven zonder extreem luide fans. Op basis van prestaties geven we de Editor’s Choice, het is tenslotte de meest efficiente koeler die we tot dusver hebben getest, maar hou die prijs goed in de gaten:


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.