Review: MSI RX 470 Gaming X 4G & 8G
Productpagina @ MSI


Het heeft even geduurd voordat de productie van AMD Radeon RX 480 en RX 470 modellen aan de initiele vraag kon voldoen, en voordat we de aftermarket modellen van de grote jongens op de markt zagen verschijnen. Want hoewel AMD met de huidige generatie referentie koelers een stuk interessanter is geworden dan bij de 200/300 serie wachten de meeste liefhebbers ongetwijfeld op de modellen met dikkere koelers, zoals de MSI uitvoering met de Twin Frozr koeling waar we niet geheel toevallig vandaag dan ook naar gaan kijken. Dat wachten is inmiddels ook wel voorbij, want hoewel het aanbod nog niet echt denderend is zijn er gewoon shops met voorraad. In één pakket kwamen de MSI RX 480 Gaming X 8G, de MSI RX 470 Gaming X 8G, en de MSI RX 470 Gaming X 4G binnen, wat meteen de deur open zette voor wat crossfire testing en uiteraard de 4 vs 8GB vergelijking.

Om het overzichtelijk te houden heb ik de MSI RX 480 eerder los gereviewd, en in dit artikel gaan we ons specifiek richten op de MSI RX 470 8GB en 4GB, met uiteraard specifiek aandacht voor de onderlinge verschillen. Crossfire voor zowel de RX 470 als de RX 480 komt binnenkort los aan bod. Gezien een stukje overlap is het hoofdstuk ‘uitpakken’ gelijk voor zowel de RX 480 als de RX 470, terwijl de andere hoofdstukken specifiek op het onderwerp zijn herschreven.

De 4GB variant is te verkrijgen vanaf 219 euro (al vragen de meeste shops er ca 240 euro voor), terwijl je voor de 8GB variant eerder tussen de 260 en 275 euro mag neerleggen.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”359743″ numshops=”3″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.