MSI toont AERO-model Radeon RX 6400


Na een relatief stille lancering is de Radeon RX 6400 van AMD nu toch echt verkrijgbaar. Deze low-end grafische kaart beschikt niet over specificaties voor een dik gamingsysteem, maar kan best leuk zijn voor gebruik in een eenvoudige build voor een casual spelletje zo nu en dan. Nu is het aan de beurt voor alle fabrikanten om een eigen versie van de RX 6400 uit te brengen, nu is de beurt aan MSI.

AMD’s Radeon RX 6400 beschikt over 4GB GDDR6-geheugen op een 64-bit bus. Het aantal Stream Processors betreft 768 stuks, de kloksnelheid is 2.0GHz met boost tot 2.3GHz en het vermogen is maximaal 53W, wat betekent dat deze geen losse voedingsaansluiting nodig heeft. Verder heeft de kaart 16MB Infinity Cache, en is er standaard een DisplayPort 1.4 en HDMI 2.1 aansluiting aanwezig. Prijzen zullen tussen de €100 en €150 gaan liggen.

Begin persbericht van MSI

MSI kondigt met trots de nieuwe MSI AMD Radeon™ RX 6400 AERO ITX grafische kaart aan. De nieuwe grafische kaart is ontworpen om ongelooflijke 1080p-game-ervaringen voor populaire AAA- en esports-titels toegankelijk te maken voor meer gamers dan ooit.

Gebouwd op de krachtige, energiezuinige AMD RDNA™-gamingarchitectuur, zijn AMD Radeon RX 6400 grafische kaarten voorzien van AMD Infinity Cache™-geheugentechnologie met hoge bandbreedte en lage latentie en supersnel GDDR6-geheugen. Ze ondersteunen ook Microsoft Windows 11 en Microsoft DirectX® 12 Ultimate, AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR) en AMD Radeon Super Resolution (RSR) opschalingstechnologieën, AMD Smart Access Memory™-technologie, evenals andere geavanceerde functies die visueel verbluffende, game-ervaringen met een hoge verversingssnelheid.

De kracht van een grafische kaart van volledige grootte in een ongelooflijk klein pakket. De MSI Radeon RX 6400 AERO ITX-serie maakt gebruik van een enkele krachtige ventilator op een compact koellichaam voor optimale thermische dissipatie. AERO ITX grafische kaarten zijn uitstekend geschikt voor systemen met een kleine vormfactor, passen in vrijwel elk systeem en bieden meeslepende game-ervaringenBronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments