MSI toont compacte Cubi PC voor bedrijven


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI heeft de Cubi 5 12M Business & Productivity PC aangekondigd. Met een miniatuurchassis, krachtige processoropties en Thunderbolt 4, is de Cubi 5 12M ontworpen met het oog op efficiëntie en productiviteit.

De Cubi 5 12M is een mini-pc van minder dan 0,7 liter met een hoop mogelijkheden voor bedrijven. Het biedt een ruimtebesparend ontwerp dat bureaus kan opruimen, en de robuuste hardware- en softwareconfiguraties die beschikbaar zijn, ondersteunen je bij multitasking. Door de PC’s tot een 12e generatie Intel Core i7-processor met 10 cores en Iris Xe Graphics uit te rusten, kunnen gebruikers afbeeldingen bewerken en met meerdere programma’s werken, soepel en sneller dan eerdere generaties. Bovendien omvat de robuuste selectie van IO-poorten één HDMI-out, één DP-out en één Thunderbolt 4, die tot 40Gb overdrachtssnelheid en weergave-uitvoer tot 8K-resolutie ondersteunt; Cubi 5 ondersteunt drie beeldschermen tegelijk, zodat gebruikers tegelijkertijd verschillende programma’s tot in detail kunnen bekijken.

Eén LAN-poort voor internet en de andere voor intranet, het dubbele LAN-ontwerp verbetert de beveiliging van je vertrouwelijke zakelijke documenten. Dit wordt verder versterkt met TPM 2.0-coderingstechnologie samen met de hulp van het “MSI Cloud Center”. Met MSI Cloud Center kan je je gegevens overdragen tussen de Cubi 5 en je mobiele telefoon wanneer je je in hetzelfde domein bevindt, zodat foto’s en gegevens veilig worden overgedragen.

MSI noemt nog geen prijzen voor de Cubi 5.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.