MSI toont Radeon RX 6500 XT MECH-grafische kaart


MSI heeft haar eigen variant van de Radeon RX 6500 XT van AMD aangekondigd: de MSI Radeon RX 6500 XT MECH X2. De AMD Radeon RX 6500 XT beschikt over 4GB GDDR6-geheugen op een 64-bit bus, 1024 Stream Processors en 16MB Infinity Cache. De kloksnelheid is onder normale omstandigheden 2.6GHz, met boost tot ongeveer 2.8GHz. Qua I/O’s beschikt deze grafische kaart verder over 1x HDMI 2.1 en 1x DisplayPort 1.4a, geen USB Type-C.

Dit model van MSI maakt gebruik van de TORX FAN 3.0, waardoor deze volgens het merk erg koel zou moeten functioneren. Het ontwerp is verder relatief eenvoudig en compact, waardoor deze grafische kaart zich ook in wat kleinere behuizingen thuis zal voelen.

Beschikbaarheid (maar zonder prijzen)
De nieuwe MSI AMD Radeon RX 6500 XT MECH zal vanaf 19 januari in de winkels liggen. Voor welke prijs blijft nog de grote vraag, dit zal afhangen van de voorraad bij de lancering.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.