MSI toont RX 6900 XT Gaming X Trio


Een nog niet eerder aangekondigd model van de nieuwe RX 6900 XT-videokaarten is vandaag getoond. Het gaat om de MSI Radeon Gaming X Trio welke mogelijk in februari verkrijgbaar zal komen.

Het nieuwe topmodel van AMD, de RX 6900 XT, beschikt over 80 CU’s, een kloksnelheid van 2015MHz met boost tot 2250MHz, 16GB GDDR6-geheugen en een vermogen van 300 watt. Het nieuwe custom model van MSI beschikt uiteraard over dezelfde specificaties, maar maakt gebruik van een ander ontwerp koeler. Bekend is dat het ontwerp nog niet volledig afgerond is, maar in grote lijnen wel al klopt.


Verwacht wordt dat de nieuwe RX 6900 XT Gaming X Trio van MSI in februari verkrijgbaar zal komen, al moet dit nog blijken gezien de leveringsproblemen voor andere modellen van deze videokaart nog steeds niet beter zijn geworden. Verwacht wordt dat maart realistischer is voor de introductie.Bronnen: MSI Insider via Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.