MSI toont VIGOR GK71 Sonic toetsenbord met blauwe switches


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI kondigt de release aan van zijn nieuwe gamingtoetsenbord, de VIGOR GK71 SONIC – BLUE SWITCHES. Het is een uitbreiding van het huidige VIGOR GK71 SONIC-gamingtoetsenbord dat voorheen alleen rode switches had. Vanaf vandaag is het echter nu beschikbaar in de clicky BLUE SWITCHES-versie. De VIGOR GK71 SONIC biedt ook een uitgebreide set functies om de game-ervaring te verbeteren, waaronder de ingebouwde MSI ClearCaps voor levendige RGB per toets, een dual-touch volumeknop, speciale mediatoetsen en een polssteun van hoogwaardig traagschuimkussen voor een goed comfort.

De VIGOR GK71 SONIC biedt nu verschillende soorten switches; de MSI Sonic Blue en MSI Sonic Red. Beide zijn ontworpen in samenwerking met Kailh en hebben een lichtgewicht maar responsieve toetsaanslag. De switcheszijn ontworpen om soepele, naadloze en onmiddellijke reacties te bieden met een bedieningskracht van 45 gf en een klikgevoel voor elke toetsaanslag. Dit minimaliseert vingervermoeidheid en verbetert het comfort en de ergonomie tijdens gamesessies. Het toetsenbord is uitgerust met MSI ClearCaps, die een uniek transparant dubbellaags ontwerp hebben dat licht door de keycaps laat om de verlichting te verbeteren voor levendige en verbluffende RGB-verlichting met achtergrondverlichting per toets. De lichteffecten kunnen worden aangepast door ingebouwde presets of door MSI Mystic Light-software.

De VIGOR GK71 SONIC beschikt over een Hybrid 6+N key rollover en 100% anti-ghosting. Het toetsenbord detecteert automatisch het momenteel ingedrukte aantal toetsen en schakelt tussen 6 toetsen of N-toets rollover. De bovenkant van het toetsenbord is gemaakt van een duurzame aluminiumlegering van vliegtuigkwaliteit voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. De onderkant van het toetsenbord is voorzien van een X-vormig kabelgeleidingssysteem, dat voorkomt dat de kabels van randapparatuur uitrekken en trekken. De VIGOR GK71 SONIC heeft een meegeleverde soft-touch memory foam polssteun voor een meer ontspannende ervaring. Gebruikers kunnen het afspelen van media ook regelen met het slimme dual-touch volumewiel vanaf de bovenkant of de zijkant van de knop. Er zijn ook speciale mediatoetsen als fysieke knoppen de voorkeur hebben. Een volledig scala aan aanpassingen is mogelijk voor het toetsenbord, inclusief instellingen, RGB-effecten, macrotoetsen en de mogelijkheid om tot 3 profielen op te slaan via MSI Center dankzij het ingebouwde geheugen.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.