MSI VIGOR GK41 Review


De afgelopen weken heb ik mogen genieten van dit toetsenbord, ik heb een tijdje terug ook een ander toetsenbord van de VIGOR lijn mogen testen en dat was destijds een prima bordje, nu dus de GK41 en ik kan je nu alvast vertellen dat hij naar mijn mening een stuk prettiger is dan de GK71.

Uitpakken


De doos is prima en duidelijk, geen gekke dingen aan op te merken. In de doos zit het toetsenbord in een plastic hoes en ingepakt in het schuim, ik ben een voorstander van producten netjes inpakken dus dat zijn leuke pluspuntjes. In de doos bevindt zich ook een keycap puller, wat altijd fijn is als je een mechanisch toetsenbord hebt, zo kan je makkelijk de toetsen er uit halen en het bord schoonmaken van alle koekkruimels die je er in laat vallen. De eerste indruk die je krijgt van het bord is niet super speciaal, het is een best simpel en minimalistisch toetsenbord, geen extra knoppen dan nodig en dus ook geen media-knop die tegenwoordig wel gebruikelijk zijn bij toetsenborden, maar naar mijn mening is dit geen gemis. De kabel is 1,8 meter lang en gemaakt van gevlochten touw.


In de praktijk


Ik ben nooit een groot fan geweest van toetsenborden van volledige grootte, maar voor werkgerelateerde taken is het een stuk prettiger dan een 60 procent. Tijdens het gamen zit hij dan wel in de weg voor mij persoonlijk (ik speel op een vrij lage DPI), af en toe stoot ik flink mijn muis er tegen maar dat kan het bord verder wel hebben. Het toetsenbord voelt stevig aan en er zit weinig speling op het bord als ik er flink kracht op zet, wat zeker een pluspunt is voor een volledig plastic bord. Onder het bord zitten twee voetjes om de hoogte te verstellen, voor comfortabel gebruik voor mij zet ik de laagste pootjes uit, zodat hij een klein beetje omhoog staat tijdens typ en game gebruik.

Het bord beschikt over Linear Kailh red switches wat ik persoonlijk erg prettig vind, de GK71 had blauwe switches en dat vind ik dus vrij luid en storend. Het toetsenbord beschikt over 1000 Hz Polling Rate wat gewoon prima is. De RGB is aanpasbaar via het toetsenbord zelf of via MSI CENTRE, naar mijn mening vind ik dit toetsenbord heel strak zonder RGB, maar dat is natuurlijk een eigen mening.


Conclusie


Na een paar weken dit toetsenbord te mogen gebruiken ben ik er redelijk enthousiast over, het is een redelijk standaard en simpel toetsenbord, maar voor de gemiddelde gebruiker heeft hij alles wat je nodig hebt, een fijne feedback in toetsslagen, een strak design, en een stevig design. De prijs van dit bord kwam als een schok voor mij, ik kreeg de prijs pas na twee weken te horen en ik had het te hoog ingeschat, naar mijn mening behoort dit toetsenbord in de 100 euro klassen, maar toch behoort hij toch echt in de 50 euro, ja, je leest het goed 50 euro. Na dit te weten zou ik dit toetsenbord toch zeker aanraden voor alle mensen die graag een mechanisch toetsenbord willen, maar er niet te veel voor willen betalen of jonge gamers, hij krijgt daarom de editors choice en de great value omdat het bord het echt waard voor zijn geld is en ik denk dan ook wel de top van zijn klassen kan worden.Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?