MSI’s nieuwe Artymis-monitoren hebben refreshrate tot 240Hz en DisplayHDR 400


MSI heeft een tweetal nieuwe monitoren in de Artymis-serie uitgebracht. Het gaat om de MAG Artymis 273CQRX-QD en 273CQR-QD, twee 27″ WQHD 2560 x 1440 pixels monitoren met een 1000R curve. Beide monitoren hebben de VESA DisplayHDR 400-certificering en AMD FreeSync Premium Pro. Het vreemde aan de aankondiging is dat MSI eerst vermeld dat de monitoren van het type Rapid IPS zijn, om vervolgens deze als VA-paneel te noteren. Vermoedelijk gaat het hier toch om een VA-paneel.

De monitoren worden gevoed door een compacte 240W adapter. Qua aansluitingen is er DisplayPort 1.2a, USB Type-C met 15W power delivery en twee keer HDMI 2.0b. Waar de CQR een refreshrate van 165Hz heeft, zit de CQRX met 240Hz hier een stuk boven. Verder verschillen de monitoren niet.

Prijzen en beschikbaarheid
Er zijn nog geen prijzen bekend voor de Artymis 273CQRX-QD en 273CQR-QDBronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.