MSI’s Radeon RX 6X50-kaarten komen in GAMING en MECH-varianten


Recent heeft AMD officieel de nieuwe generatie Radeon RX 6X50-grafische kaarten uitgebracht. Deze kaarten zullen de bestaande Radeon RX 6600 XT, RX 6700 XT en RX 6900 XT vervangen, en zullen met iets sneller geheugen betere gamingprestaties neer moeten zetten. Voor nu is het de beurt aan de verschillende fabrikanten om een eigen versie met custom koeler uit te brengen voor deze grafische kaarten. Nu volgt MSI.

Begin persbericht van MSI

MSI kondigt met trots de nieuwe reeks grafische kaarten aan, aangedreven door de AMD Radeon™ RX 6950 XT, Radeon RX 6750 XT en Radeon RX 6650 XT GPU’s, die de nieuwste grafische functies, geavanceerd printplaatontwerp en uitstekende thermische technologie bieden.

AMD RDNA™ 2 gaming-architectuur
De nieuwe grafische kaarten maken gebruik van de baanbrekende AMD RDNA™ 2-gamingarchitectuur, omvatten procesoptimalisaties en software- en firmwareverbeteringen, en bieden AMD Infinity Cache™-geheugentechnologie met hoge bandbreedte en lage latentie en ultrasnel 18 Gbps GDDR6-geheugen. Ze ondersteunen ook Microsoft Windows 11 en Microsoft DirectX® 12 Ultimate, AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR), de aanstaande AMD FSR 2.0iii en AMD Radeon Super Resolutioniv-opschalingstechnologieën, evenals andere geavanceerde functies die visueel verbluffende, zeer frisse game-ervaringen beoordelen.

GAMING-serie
MSI heeft ons eersteklas thermische DNA opgenomen in de nieuwe MSI Radeon RX 6950 XT, Radeon RX 6750 XT en Radeon RX 6650 XT GAMING-serie grafische kaarten. De GAMING-serie erft de iconische TRI FROZR 2 en TWIN TROZR 8 thermische oplossingen, met respectievelijk een drievoudig en dubbel ventilatorontwerp. De sleutel voor deze koelers is de unieke TORX FAN 4.0, die gebruik maakt van paren ventilatorbladen die aan elkaar zijn gebonden met een buitenste ringontwerplink die de luchtstroom in het verbeterde koellichaam eronder richt voor maximale koelingsefficiëntie.

De grote vernikkelde koperen grondplaat verbetert de warmteafvoer aanzienlijk voor de GPU en geheugenmodules (alleen te vinden op de Radeon RX 6950 XT GAMING TRIO-serie). Het Airflow Control-ontwerp verbetert de luchtstroomdynamiek door het koellichaam voor verbeterde thermiek en stillere akoestiek. Bovendien siert Mystic Light de buitenkant van de grafische kaart en verlicht de kleur synchroon met de rest van de pc via Mystic Light Sync en Ambient Link, allemaal bestuurd met de MSI Center-software.

MECH-serie
De MECH-serie heeft een aantal modellen aan de familie toegevoegd met MSI Radeon RX 6750 XT en RX 6650 grafische kaarten, nu verbeterd met MSI’s veelgeprezen TORX FAN 3.0. Het prestatiegerichte MECH-ontwerp behoudt de essentie om elke taak uit te voeren, of het nu voor spel of werk is. Een krachtig koelsysteem, een versterkte achterplaat met geborstelde afwerking en de solide industriële esthetiek maken de MECH-kaart geschikt voor elke pc-build.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.