Namen toekomstige Intel Arc desktopkaarten bevestigd


De laatste driverupdate van Intel heeft een aantal nog aan te kondigen grafische kaarten benoemd. Het gaat om de Intel Arc-serie, met de nog niet eerder door het merk zelf benoemde A310, A380, A580, A750 en A770. De kaarten van Intel komen als Arc 3-, 5- en 7-modellen op de markt, met de 7-serie als meest krachtige variant.

Mogelijk specificaties van de nieuwe grafische kaarten voor desktops zijn ook eerder verschenen op Twitter. Het zou gaan om de Xe-HPG lijn welke gebaseerd worden op de DG2-GPU, welke uit maar liefst zes modellen zou kunnen gaan bestaan. Genoemd worden een aantal modellen welke variëren tussen 96 Execution Units (768 cores) en 512 Execution Units (4096 cores), qua grafisch RAM zal het variëren tussen de 4GB en 16GB met een 64-bit, 128-bit, 192-bit of 256-bit bus.

Voor nu is het wachten tot Intel de nieuwe grafische kaarten officieel aan zal kondigen. Intel zal de kaarten vermoedelijk eerst voor Chinese OEM-fabrikanten beschikbaar stellen, gevolgd door een internationale lancering met custom modellen van verschillende fabrikanten.Bronnen: momomo_us, Videocardz.com, harukaze5719

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.