Neumann kondigt lancering van KH 120 II studiomonitor aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Neumann

Neumann heeft de lancering van zijn KH 120 II-studiomonitor aangekondigd. De KH 120 II bouwt verder op het succes van zijn voorganger en biedt verbeteringen in alle akoestische parameters voor een diepere bas, hogere SPL-capaciteit en een hogere resolutie. Bovendien maakt zijn interne digitale soundprocessor (DSP) fase-lineaire crossovers en ruimtecorrectie mogelijk via Neumanns MA 1 Automatic Alignment.

De KH 120 II volgt dezelfde filosofie als zijn voorganger, maar tilt die naar een nieuw niveau met de hoogste lineariteit, laagste vervorming, geen kleuring, en een perfecte aanpasbaarheid aan elke akoestische omgeving. Dit wordt mogelijk gemaakt door DSP-gecontroleerde elektronica. De KH 120 II wordt met extreem lage toleranties van niet meer dan ±0,5 dB vervaardigd, wat het stereobeeld haarscherp maakt. Digitale elektronica maakt ook automatische ruimte-uitlijning mogelijk met behulp van Neumanns MA 1 hardware/software-oplossing (afzonderlijk verkocht).

De KH 120 II heeft zowel analoge als digitale uitgangen (S/PDIF). Hij zal ook verkrijgbaar zijn in een AES67-variant met redundante AES67-audionetwerkpoorten die volledig compatibel zijn met omroepstandaarden als ST 2110, ST 2022-7 redundantie en RAVENNA. Tegelijk is de KH 120 II AES67 compatibel met DANTE®-gegenereerde AES67-netwerkstreams.

De KH 120 II betekent ook een update inzake duurzaamheid. Tijdens de ontwikkeling van de versterkertechnologie – die momenteel op haar patentering wacht – deden de Neumann-ingenieurs hun uiterste best om superieure audioprestaties met een energie-efficiëntie van Klasse D te combineren. Hoewel de versterkers van de KH 120 II tot wel 145 W voor de 5,25” woofer en 100 W voor de 1” tweeter leveren, verbruiken ze onbelast toch maar 17 W. Auto-standby vermindert het stroomverbruik tot 0,3 W als de KH 120 II een tijdje niet wordt gebruikt, maar deze functie kan worden uitgeschakeld.

De KH 120 II (€899) en KH 120 II AES67 (€1195) zullen verkrijgbaar zijn vanaf 17 april 2023.Bronnen: Neumann

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.