Neumann lanceert de NDH 30-studiokoptelefoon


Neumann, een Duitse fabrikant van audioapparatuur, heeft pas de NDH 30 aangekondigd. Deze koptelefoon is speciaal ontworpen voor gebruik in studio’s, en heeft een zogenaamd open-back constructie. Vanaf deze maand is de NDH 30 verkrijgbaar met een adviesprijs van €649.

Begin persbericht van Neumann

De Duitse studiospecialist Neumann.Berlin stelt zijn NDH 30 open-back hoofdtelefoon voor. De NDH 30 knoopt aan bij het succes van de bekroonde NDH 20 die in 2019 gelanceerd werd en is een studiohoofdtelefoon die de referentie vormt voor de meest veeleisende mixing- en masteringtoepassingen, zowel in stereo als immersieve formaten. De NDH 30 reproduceert het lineaire geluidsbeeld van een Neumann-luidsprekeropstelling, perfect gekalibreerd via MA 1 Automatic Monitor Alignment, en dat in een draagbaar formaat.

De NDH 30 neemt de hoogkwalitatieve metalen constructie over van de closed-back NDH 20, maar is veel meer dan gewoon een open-back versie hiervan. Het complete akoestische systeem is een nieuw ontwerp, met geoptimaliseerde en perfect gepositioneerde dynamische drivers die kunnen wedijveren met de geluidsresolutie van planaire magnetische transducers. De harmonische vervorming is extreem laag en dankzij de frequentie-selectieve dempers heeft de NDH 30 een bijzonder gelijkmatige respons over het volledige geluidsspectrum.

Het langdurige draagcomfort is excellent, uiteraard dankzij de brede, zachte oorkussens. Om het transport te vergemakkelijken is de NDH 30 opvouwbaar. Zo vormt de NDH 30 een draagbaar alternatief voor een Neumann KH-serie luidsprekeropstelling en biedt hij een volledige geluids- en mixcompatibiliteit.

Tegelijk is de NDH 30 een referentie op zich als het gaat om hoofdtelefooncompatibiliteit: een cruciaal aspect voor commercieel succes, gezien de luistergewoontes van vandaag. Door zijn buitengewone ruimtelijke resolutie is de NDH 30 ook aangewezen voor de creatie van binaurale mixen van immersieve content, inclusief gaming en VR – allebei snel groeiende markten.Bronnen: Neumann

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.