Neumann onthult de DSP-gedreven studiomonitor KH 150


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Neumann

Neumann.Berlin breidt zijn gamma studiomonitors van referentieklasse uit met de KH 150. De dubbel versterkte, DSP-gestuurde luidspreker beschikt over dezelfde hogeresolutietweeter als alle andere Neumann-studiomonitors en een nieuw ontwikkelde 6,5” woofer met ultralage vervorming en hoog SPL-vermogen. Ondanks zijn eerder compacte formaat verrast de KH 150 met een buitengewone helderheid, zelfs bij hoog volume, en een uitgebreid low-end. De KH 150 heeft een uitzonderlijk vlakke frequentierespons van 39 Hz tot 21 kHz (±3 dB) en wordt aanbevolen voor alle toepassingen, van omroepen tot muziekproductie. Inclusief stijlen die een krachtig, diep low-end en/of hogere luisterniveaus vergen, zoals urban music, EDM en filmmuziek.

De KH 150 is bovendien extreem energie-efficiënt. Neumanns ontwikkelaars besteedden buitengewone zorg aan de ontwikkeling van een versterkertechnologie die wordt gepatenteerd en die superieure geluidsprestaties combineert met de energie-efficiëntie van Klasse D. Hoewel de versterkers van de KH 150 tot 145 W leveren aan de 6,5” woofer en 100 W aan de 1” tweeter verbruiken ze slechts 17 W in rust. Auto-standby beperkt het verbruik tot 0,3 W wanneer de KH 150 een tijdje niet gebruikt wordt, maar dit kan ook worden uitgeschakeld.

De KH 150 biedt analoge en digitale ingangen (S/PDIF). Hij zal ook beschikbaar zijn in een AES67-variant met redundante AES67-audionetwerkpoorten die volledig compatibel zijn met omroepstandaarden als ST 2110, ST 2022-7 redundantie en RAVENNA. Tegelijk is de KH 150 AES67 ook compatibel met DANTE®-gegenereerde AES67-netwerkstreams.

De KH 150 en KH 150 AES67 zullen beschikbaar zijn in september 2022 voor respectievelijk €1650 en €1895.Bronnen: Neumann

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.