Nieuwe AMD Threadripper gaat beschikken over 16 cores


Een wat cryptische tweet geeft omgerekend de volgende tekst: AMD 16-core Threadripper, wat betekend dat AMD een nieuw type van deze professionele processors uit zal brengen. Dit zal gaan om de Threadripper 5000-serie, waarvan waarschijnlijk wel al een 24-core, 32-core en zelfs een 64-core van uitgebracht zullen worden. Deze gelekte 16-core zal daarom ook de minst krachtigste processor worden van deze nieuwe serie, maar daarmee wel de goedkoopste.

Heel veel details zijn verder nog niet bekend over deze Threadripper processors. Waarschijnlijk zullen deze tijdens CES 2021 aangekondigd worden net als de vorige generatie tijdens CES 2020, maar ook dit is niet helemaal zeker. Of de socket gelijk zal zijn aan de huidige Threadrippers moet ook nog blijken, daarbij worden er ook nieuwe moederborden verwacht.Bronnen: Yuri Bubliy

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.