Nieuwe devolo WiFi 6 Repeater 3000 verbetert WiFi-prestaties met WiFi 6 en mesh


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van devolo

devolo AG presenteert de WiFi 6 Repeater 3000, een eenvoudige manier om WiFi-thuisnetwerken klaar te stomen voor de toekomst. De smart mesh-functies van de repeater en het gebruik van de huidige WiFi-standaard, WiFi 6, zorgen samen voor een aanzienlijk betere WiFi-dekking en hogere datasnelheden. Hij werkt in combinatie met elke router en de installatie vindt plaats in een handomdraai.

Gaten dichten in het WiFi-netwerk
Het thuiskantoor, de home entertainment-setup en zelfs de koelkast: steeds meer apparaten in onze huishoudens zijn afhankelijk van een sterke onlineverbinding. Vaak staan deze apparaten echter ver weg van de WiFi-router in huis, die zelf ook steeds meer moeite heeft om het voortdurend groeiende aantal slimme gadgets verbonden te houden. Typische problemen die hierdoor ontstaan, zijn haperingen bij 4K-streaming, verbroken verbindingen tijdens videoconferenties en frustrerende momenten tijdens online gaming. De nieuwe devolo WiFi 6 Repeater 3000 biedt een snelle en gemakkelijke oplossing voor middelgrote woonruimtes en verstevigt het WiFi-netwerk in huis met een sterk draadloos bereik. Bovendien voorziet het apparaat stationaire apparaten van stabiel internet via de Gigabit LAN-poort.

Klaar voor de toekomst met WiFi 6
De WiFi 6 Repeater 3000 is ontworpen voor eenvoudige en flexibele bediening. Als compacte stopcontactadapter kan hij op de optimale plek in de woonkamer worden geplaatst. De repeater werkt samen met alle gangbare routermodellen en maakt via de praktische WPS-functie binnen enkele seconden verbinding met de bestaande WiFi-router. Aangezien de devolo WiFi 6 Repeater 3000 het bestaande draadloze netwerk van de router ‘uitbreidt’, is er geen extra configuratie van apparaten nodig. Deze blijven verbonden met de normale toegangsgegevens, maar profiteren ook van de geavanceerde WiFi 6-standaard met overdrachtssnelheden tot 3000 Mbps.

WiFi 6 maakt deze WiFi-turboboost mogelijk dankzij onder andere OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access). Deze geavanceerde modulatietechnologie maakt veel efficiënter gebruik van WiFi-frequenties en zorgt voor meer bandbreedte per datastroom. Als gevolg hiervan is WiFi 6 aanzienlijk geschikter voor het beheren van meerdere verbindingen tegelijk. Dit is fijn voor alle huishoudens met een groeiend aantal apparaten, omdat bijvoorbeeld 4K-streams of videogesprekken niet langer het gevaar lopen te worden gedwarsboomd doordat er op zolder wordt gegamed.

Bovendien maakt de WiFi 6-standaard gebruik van een geoptimaliseerde Target Wake Time (TWT). Dit is vooral gunstig voor smart home-apparaten die op batterijen werken, waarvan we er steeds meer zien in hedendaagse huishoudens. Met TWT wordt de levensduur van batterijen aanzienlijk verlengd.

Daarnaast ondersteunt de devolo WiFi 6 Repeater 3000 zogenaamde BSSC (Basic Service Set Colouring). Deze functie maakt gelijktijdig gebruik van een WiFi-frequentieband door meerdere WiFi 6 hotspots mogelijk. In woonomgevingen zoals flatgebouwen met veel draadloze WiFi-communicatie die door elkaar loopt, is dit extra belangrijk, omdat het zowel de prestaties als de stabiliteit van de WiFi verhoogt.

Slimme mesh-WiFi
De devolo WiFi 6 Repeater 3000 beschikt over geavanceerde mesh-functies, wat het mogelijk maakt om een draadloos netwerk op te zetten met WiFi-toegangspunten die perfect op elkaar zijn afgestemd. Door gebruik te maken van Client Steering zorgen mesh-netwerken er bijvoorbeeld voor dat mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, automatisch worden verbonden met de sterkste hotspot. Dit voorkomt haperingen en verbroken verbindingen, die in normale netwerken bijvoorbeeld kunnen optreden wanneer gebruikers tijdens een telefoongesprek door het huis lopen. Slimme WiFi-functies zoals bandsturing, airtime fairness en beamforming maken de functies voor een optimaal thuisnetwerk compleet.

Het gemak van plug-and-play
Gewoon inpluggen, op de knop drukken en aan de slag! De WiFi 6 Repeater 3000 beschikt over de comfortabele bediening die gebruikers van andere devolo-apparaten gewend zijn. Een signaalindicator met vier niveaus maakt het eenvoudig om de optimale positie voor de repeater in huis te vinden. De ‘WiFi-uitbreiding’ synchroniseert in een handomdraai met de WiFi-router dankzij de WPS-functie. Indien nodig is ook de gratis devolo Home Network-app beschikbaar voor iOS en Android-smartphones. Deze app helpt bij de installatie en geeft een overzicht van alle handige configuratiemogelijkheden. Er is dus geen speciale technische kennis nodig om de nieuwe devolo-repeater te installeren.

Prijs en verkrijgbaarheid
De devolo WiFi 6 Repeater 3000 is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel en online voor een adviesprijs van € 99,90. devolo biedt drie jaar garantie.Bronnen: devolo

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.