Nieuwe duurzaamheidsregels voor handheld consoles


De Europese Unie heeft ingestemd met een nieuwe verordening die duurzaamheidsregels versterkt voor batterijen en afvalbatterijen. De regelgeving zal de gehele levenscyclus van batterijen reguleren, inclusief productie, hergebruik en recycling, om ervoor te zorgen dat ze veilig, duurzaam en concurrerend zijn. Tegen 2027 moeten draagbare batterijen in apparaten verwijderbaar en vervangbaar zijn door de eindgebruiker, wat belangrijk is voor consumenten.

Gaming handhelds zullen ook onder deze regelgeving vallen. Toekomstige batterijvereisten zullen waarschijnlijk geen invloed hebben op huidige generatie producten, maar toekomstige handhelds zoals een opvolger van Steam Deck en een hypothetische Switch 2 van Nintendo kunnen interne ontwerpaanpassingen nodig hebben volgens de EU-wetgeving van 2027. Het artikel stelt dat fabrikanten van draagbare gaming-apparaten bezwaar kunnen maken tegen sommige nieuwe regels en dat er mogelijk een compromis kan worden bereikt om licht aangepaste handhelds te laten voldoen aan de nieuwe normen.Bronnen: TechPowerUp

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?