Nieuwe Kasten van DeepCool op CES 2024


Afgelopen week waren wij op CES waar we ook DeepCool bezochten. Op hun showcase in het prachtige Venetian hotel toonden zij ons nieuwe behuizingen, koelers, ventilatoren, plus een aantal case mods inclusief de eerste PC die mij ooit beschoten heeft.

In dit stuk richten we ons op de nieuwe cases die ze de komende weken naar de markt zullen brengen.


DeepCool CH160


We duiken meteen op onze persoonlijke favoriet, de CH160. Met deze kast brengt DeepCool ons de designs die we de laatste tijd meer hebben gezien naar het ITX formaat. De CH160 is aanzienlijk kleiner dan ATX kasten, maar behoud wel de ruimte voor grote koelers tot 172mm en dikke videokaarten, inclusief een RTX 4090 mits hij onder de 305mm blijft. Zo liet DeepCool hem zelf zien met hun eigen Assassin IV koeler.


Een opvallende feature is de carry handle bovenop, om je game PC makkelijk mee te slepen. Een feature die we vaker hebben gezien, maar één die op een compactere ITX build ook daadwerkelijk zinnig lijkt. De exacte prijs is ons nog niet bekend, maar de CH160 moet relatief betaalbaar blijven en lijkt zo wat broodnodige concurrentie te brengen naar het betaalbare segment van ITX cases.


Deepcool CH160 Digital


De toevoeging Digital hebben we bij DeepCool ook al vaker voorbij zien komen, dat hield veelal in dat aan een bepaalde case een kleine display werd toegevoegd waarop je de CPU of GPU temperatuur kon aflezen.Met de CH160 Digital wijkt DeepCool daar echter vanaf, want dit is een net wat andere kast dan de CH160. De toevoeging van een extra blok geeft de CH160 ruimte voor meerdere displays waardoor je nu meerdere sensoren in één keer kan uitlezen, maar zet e CH160 Digital ook rechtop, waardoor je een andere look en een compactere footprint krijgt. De basis blijft wel gelijk, dus ook hier hou je ruimte voor stevige luchtkoelers, videokaarten, en ook waterkoeling als je die kant op wil gaan. Samen met het basismodel zijn dit zeker twee kasten om naar uit te kijken.


Deepcool CH360 en CH360 Digital


De CH360 en CH360 zijn wellicht iets meer een inkoppertje voor DeepCool. Ze hebben hun CH560 en CH560 Digital gepakt, en daar een Micro ATX variant van gemaakt. Veel van hetzelfde, maar dan iets minder hoog.


Maar daar is helemaal niets mis mee. Wij waren enorm te spreken over de CH560, over de prijs-kwaliteitverhouding, over hoe het hoger opgetrokken afgesloten deel van het zijpaneel de gebruikelijke kabel-ellende onder je videokaart uit het zicht houdt, en de markt voor Micro ATX kasten heeft absoluut wat meer liefde nodig. Voor liefhebbers van een Micro ATX moederbord gecombineerd met een dikke GPU en CPU koeliing lijkt dit een interessante te gaan worden.


Casemods


Zoals je op een evenement als CES verwacht had DeepCool ook wat toffe casemods voorbereid, of laten voorbereiden. Deze zijn natuurlijk niet zo te koop, maar de eye candy willen we je niet ontnemen:
De meest hilarische van allemaal was de Quadstellar bot die met werkende Nerf miniguns is uitgevoerd. Niet de meest praktische casemod, maar het past wel prima bij het plaatje wat we van dat eiland aan de andere kant van de oceaan zouden verwachten: groot, over-the-top, en zwaar bewapend.
Enfin, DeepCool lijkt dus wederom prima op weg. Dit keer geen extreem opvallende nieuwe designs, maar wel een fijne focus op compactere formfactors waar veelal weinig liefde voor is, en je zal ons nooit horen klagen dat een merk zich onverminderd blijft richten op behuizingen die toegankelijk en betaalbaar zijn, iets waar de toevoeging van wat praktisch fijne displays tot dusver niets aan af heeft gedaan.

Check over enkele uren even terug, dan gaat de write-up van de andere producten live.

Meer Techtesters? Je vindt ons op:
Techtesters YouTube
Techtesters Patreon
Techtesters op Instagram
Nada op Twitter
Stephan op Twitter

Onze productlinks (bijvoorbeeld Amazon of Bol links) betreffen soms affiliate links. Dat houdt in dat wij een kleine commissie krijgen op elke aankoop die jij doet, zonder dat het jou ook maar een cent meer kost. Wij linken enkel naar betrouwbare webshops waar wij zelf veelvuldig positieve ervaringen mee hebben.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.