Nieuwe Koelers en Fans van DeepCool op CES 2024


Afgelopen week waren wij op CES waar we ook DeepCool bezochten. Op hun showcase in het prachtige Venetian hotel toonden zij ons nieuwe behuizingen, koelers en ventilatoren. In het vorige deel keken we naar de aanstaande kasten, in dit deel gaan we verder met de koelers en fans.


DeepCool Assassin 4S


De Assassin 4S is een afgeslankte versie van de eerder door ons getestte Assassin 4. Daar waren wij over te spreken: goede prestaties, makkelijk in te bouwen, goede memory compatibiliteit en een hele aantrekkelijke uitstraling:

De S variant lijkt er visueel op, maar is dus wat dunner, mist één van de twee fans en heeft daarmee net wat minder koelcapaciteit ten opzichte van het origineel, maar daar staat dan een lagere prijs tegenover en met 7 heatpipes verwachten we nog altijd aardig wat capaciteit. De exacte prijs weten wij nog niet, maar deze koeler lijkt zich in elk geval te richten op iedereen die de Assassin 4 wel ziet zitten, maar liever iets minder betaald voor een dergelijke look. We zullen hem tzt testen, maar het lijkt voor de hand te liggen dat deze beter tot zijn recht gaat komen op bijvoorbeeld een i5, i7 of een 7800X3D. We gaan het zien.Hopelijk brengen ze de gebruikte fan ook los uit, mooi ding:


Deepcool Mystique waterkoelers


Ook voor liefhebbers van waterkoeling hadden ze wat nieuws. Ze brengen onder de naam Mystique enkele nieuwe koelers uit met meer koelcapaciteit dankzij een nieuwe pomp (of althans een nieuwe iteratie van hun bestaande LS-LT pomp) en nieuwe fans, maar vallen vooral op vanwege de displays op de pomp constructie.


De Mystique 240 en 360 komen met een vooral functioneel display waarop je verschillende data af kan lezen, denk aan je CPU temperatuur, water temperatuur, fan percentage et cetera. En de Mystique 360 en 420 PLUS komt met een volwaardig LCD display waarop je je eigen plaatjes en gifs kan weergeven. Een populaire feature van de laatste jaren maar één waar je ook stevig voor mag betalen. Exacte prijzen zijn ons wederom niet verteld maar het ligt voor de hand dat DeepCool dit display concept aanzienlijk betaalbaarder zal maken dan momenteel het geval is.


Met nieuwe koelers komt ook nieuwe software om de displays op de koelers aan te passen.

Nieuwe Fans


Ook lieten ze ons enkele nieuwe fans zien die ze naast op de nieuwe koelers ook los zullen gaan verkopen. De FT12 en FT14 zagen we net al op de koelers zitten, en lijken een balans te moeten treffen tussen geluid, prestaties en prijs.In het midden zien we wat witte LEDjes. Geen RGB, maar eventueel wel uit te schakelen met een fysieke knop op de fans.

Ook brengen ze low profile fans naar de markt in de form van de FT9 en FT12 slim. Iets compacter, maar eveneens FDB bearing en met geintegreerde demping in de hoeken. Alle producten zouden de komende weken beschikbaar moeten komen op de markt.


Meer Techtesters? Je vindt ons op:
Techtesters YouTube
Techtesters Patreon
Techtesters op Instagram
Nada op Twitter
Stephan op Twitter

Onze productlinks (bijvoorbeeld Amazon of Bol links) betreffen soms affiliate links. Dat houdt in dat wij een kleine commissie krijgen op elke aankoop die jij doet, zonder dat het jou ook maar een cent meer kost. Wij linken enkel naar betrouwbare webshops waar wij zelf veelvuldig positieve ervaringen mee hebben.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.