Nieuwe Rocket Lake-S 8-core processor gelekt


Op de website van Geekbench is een nieuwe Intel-processor verschenen. Deze vermoedelijke Rocket Lake-S processor zal het komende jaar aangekondigd worden.

Hoewel de benchmark geen naam weergeeft van de processor is het aannemelijk dat het om een nieuwe Rocket Lake-S processor zal gaan. Te zien is dat deze beschikt over 8 cores met 16 threads en een kloksnelheid van 5GHz. In de benchmark haalde de nieuwe Intel processor een single-core score van 1645 terwijl de multi-core score 9783 betrof.


In onderstaande tabel van Videocardz.com is te zien dat de nieuwe Rocket Lake-S processor ongeveer gelijk scoort met de Ryzen 7 5800X met zowel single-core als multi-core, en met enkel single-core ook gelijk met de Ryzen 9 5900X. Verder scoort hij met single-core weer een stuk beter dan de vorige generaties i7 en i9, al zit hij qua multi-core nog onder de i9.


Rond maart 2021 wordt verwacht dat Intel de nieuwe generatie processors zal introduceren. Welke prijzen het merk zal geven aan de nieuwe CPU’s is nog niet bekend.Bronnen: Videocardz.com, Geekbench via Wccftech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.