Vorige week was het nog vrij rustig met press releases, deze week zijn we aardig wat hardware (en software) nieuws tegengekomen! Het meest opvallende nieuws, of in elk geval het meest glimmende product, kwam van MSI. Nu staat MSI sowieso niet bekend als een bedrijf wat een beetje ‘bling’ uit de weg gaat, dat zagen wij onlangs bijvoorbeeld bij het GODLIKE moederbord, maar de GTX 980 Ti Gaming Golden edition met opvallende koperen heatpipes en vinnen en goudkleurige accenten doet er wel een schepje bovenop. Uiteraard komt deze nieuwe special edition met een passende backplate en een leuke factory overklok, maar de bling factor zal toch het punt zijn wat toekomstige kopers zal trekken. Hoewel geen informatie over de prijs is vrijgegeven kan je er van uit gaan dat hij niet eenvoudig zal zijn om te bemachtigen.


Minder opvallend, maar niet minder interessant is de nieuwe PSU range van Corsair. De RMx PSU range bestaat uit modellen van 550W t/m 1000W voorzien van een 80 Plus Gold rating, een Zero-RPM ventilator modus (oftewel semi-passief) en iets waar de capacitor-crazies helemaal wild van zullen worden: 100% Japanse condensatoren. Bij een dergelijke featureset is het niet verrassend dat ze tevens volledig modulair zijn. Alle voedingen in deze reeks komen verder met een niet misselijke 7 jaar garantie.


Hoewel er nog niet veel details zijn vrijgegeven lijkt de komst van be quiet! hun tweede behuizing, de Silent Base 600, nu echt nabij. Deze behuizing, of althans een een pre-productiemodel, hebben wij op Computex al kunnen bewonderen en als we die ervaring en onze recente ervaring met de Silent Base 800 bij elkaar optellen dan moet dit haast wel een top behuizing worden. De 600 zal net als de grotere broer zich richten op de gebruiker voorzien van een stille en complete behuizing, maar dan net een slag kleiner (en ook niet onaardig: iets goedkoper). Als het mee zit weten wij hier met een aantal dagen meer over.


We blijven even bij behuizingen, maar springen wel van een ATX toren naar een compacter model. De zojuist aangekondigde SilverStone Raven RVZ02 is een nog compactere broer van de al vrij compacte RVZ01 waar wij lyrisch over waren. De nieuwste Raven is een behuizing van slechts 12 liter, waarbij wel rekening is gehouden met het plaatsen en het koelen van een stevige processor en een flinke grafische kaart. De RVZ02 komt in zowel een versie met zwarte roosters als een versie met plexiglas panelen, en moet per direct beschikbaar zijn. Ons kennende zal deze opvallende ITX behuizing ons de komende tijd wel passeren.


Van Hardware naar Software, echter een softwarepakket waar je als hardware website simpelweg niet omheen kan. AIDA64, of iets correcter: de voorgangers van dezelfde ontwikkelaars, is al jaren een cruciaal stukje software voor het stresstesten, benchmarken of monitoren van je systemen. Deze week hebben ze de nieuwe versie, v5.50 uitgebracht waarbij een flink aantal features zijn toegevoegd. Zo kan AIDA64 ook de sensoren van o.a. RGB LED toetsenborden uitlezen (van o.a. Corsair, Logitech, en Razer), is er ondersteuning voor de nieuwste Skylake moederborden en grafische kaarten zoals de R9 Nano en de GTX 950, worden NVMe SSD’s ondersteund, en is ondersteuning toegevoegd voor Windows Server 2016 RTM. Ook een leuk weetje: Sinds eerder dit jaar heeft FinalWire, de ontwikkelaar achter AIDA64, ook versies uitgebracht voor smartphones en tablets welke gratis zijn te gebruiken. De komende weken zullen wij ook AIDA64 enige aandacht geven.


Inmiddels zijn we bijna ‘full circle’, want we keren weer terug naar waar we mee begonnen: Bling. Sharkoon heeft namelijk twee nieuwe series behuizingen naar de markt gebracht. De TS3 (de iets meer bescheiden modellen op de foto) en de VG5. Deze twee series bestaan uit meerdere types waarbij je ruime keuze hebt tussen gesloten versies en versies met venster, welke kleur LED verlichting aanwezig is, en voor de liefhebber van minder verlichting komt de TS3 ook nog in een variant zonder verlichting. Keuze genoeg dus. Inhoudelijk valt niet heel veel op, maar gek is dat niet gezien deze modellen bij 28 en 33 euro beginnen, een bijzondere feature op zich.En ook de afsluiter van vandaag springt aardig in het oog. Logitech voegt hun eerste echt compacte toetsenbord toe aan hun Logitech G ‘gaming’ serie randapparatuur. De G410 Atlas Spectrum TKL is zoals de naam al doet vermoeden een TKL toetsenbord, dus zonder numpad, en ook in het woord ‘Spectrum’ in de naam een stevige hint dat het een model met RGB verlichting betreft. Niet onverwacht komt de G410 met Logitech hun Romer-G mechanische toetsen. De focus is een compact en licht model wat eenvoudig mee te nemen is, maar lijkt desondanks niet minder op te zullen vallen in gebruik. De G410 komt met een adviesprijs van 149 euro inclusief BTW.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments