We trappen deze week af met Firstlook! Het grootste games evenement van de Benelux. Zoals ieder jaar vindt het evenement plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Voorgaande jaren bestond het festival uit 2 dagen, maar dit jaar komt daar verandering in. Met op de vrijdagavond eSports, waar op het moment van schrijven geen kaarten meer voor verkrijgbaar zijn.

De zaterdagavond van Firstlook is ditmaal ook gevuld met een avond eSports van Black Label eSports Masters. Dat eSports als maar populairder aan het worden is geen onbekend verhaal. En zoals we gewend zijn sluit het evenement zijn deuren op een zondag om 18:00. Uiteraard is Techtesters ook van de partij! Wij wensen alle bezoekers veel plezier op Firstlook! En misschien komen we elkaar nog wel tegen op de beursvloer.


Door naar het ‘hardware’ nieuws van deze week. Microsoft kondigde deze week de Surface Pro 4 aan. Uiteraard zien we verbeteringen tegen over de Surface Pro 3 van vorig jaar. Zo is de Surface Pro 4 voorzien van de meeste recente Intel generatie: Skylake. Er zullen verschillende modellen uitkomen, waarvan de high-end modellen uitgerust zijn met een Intel Core i7. Er is tot maximaal 16GB DDR4 aan werkgeheugen mogelijk, en voor de opslag zijn er mogelijkheden tot 1TB SSD.

De randen om het scherm, beter bekend als de bezels zijn verkleind. Hier krijgt Microsoft de ruimte om het schermoppervlakte te vergroten naar 12,3 inch. Het scherm heeft een resolutie van 2736 x 1824 pixels met een PPI van 267. Op het scherm ligt Corning Gorilla glas 4 van 0,4mm dik. Het instapmodel zal rond de 899 Dollar liggen, oplopend voor hoger segment modellen.


Bitfenix voegt deze week een nieuwe behuizing toen aan hun line-up: de Bitfenix Nova. Het gaat hier om een stijlvolle en betaalbare behuizing. Jammer genoeg zijn er nog geen prijzen bekend, dus of de prijsbelofte echt is durven we nog niet te zeggen.

De Nova zal zich ook kenmerken met de eigenschap stilte. De behuizing is aan de voor- en bovenkant volledig gesloten. Wel zijn er aan de voorkant smalle randen aangebracht om de behuizing te voorzien van verse lucht. Er zijn twee 120mm fan spots aanwezig aan de voorkant, en één 120mm fan aan de achterkant van de behuizing.

Intern is er één 5.25 inch drive, vier 3.5 inch HDD spots en twee 2.5 inch SSD spots. In de Nova kan je maximaal een 32cm videokaart huisvesten, en een CPU-koeler van 14cm hoog. Over beschikbaarheid is nog niks bekend, wel komt de Nova in het zwart en wit, en met of zonder windowed zijpaneel.


De Kova[+] gaming muis van Roccat krijgt deze week ook een facelift. Met een nieuwe Pro-Optic Sensor R6 met een maximum DPI van 7000. Het 16.8 miljoen kleuren festijn brengt ook een bezoekje aan de Kova[+]. De muis is voorzien van RGB verlichting op de handpalm en de zijkanten. Beide delen zijn onafhankelijk van elkaar in te stellen. Verder is de Kova[+] voorzien van 512 KB geheugen en een 1,8 meter gevlochten kabel. De Kova[+] is verkrijgbaar vanaf 17 november.


Over Redactie
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments