Ook deze week was er weer best leuk hardware nieuws om te vermelden. We beginnen met een persoonlijke favoriet van Computex: De In Win H-Tower is nu officieel aangekondigd. Er worden er totaal 200 gemaakt, waarvan er slechts 60 naar Europa zullen komen. Pijnlijk schaarste zou je denken, al zal de adviesprijs van 2299 euro een groter obstakel zijn voor velen dan de beperkte beschikbaarheid. Als je in de markt ben voor dit product zal je vermoedelijk snel willen zijn om er één te bemachtigen.

Onlangs hadden wij onze eerste review gepubliceerd van een Cherry toetsenbord, het Cherry MX Board 3.0. Deze week werd ook de Cherry Stream 3.0 aangekondigd, een toetsenbord wat zich kenmerkt met waterbestendigheid, een ‘robuust design’, en een fluisterstille werking. Ook ligt de focus op een T2 indeling volgens de DIN 2137 norm. Mocht je je afvragen wat dat inhoudt; hierdoor is snelle invoer mogelijk van alle speciale tekens die in officiële talen (met het romeinse schift) voorkomen, dus inclusief Duits en Frans waar unieke tekens gebruikelijker zijn dan in ‘ons’ Nederlands. De Cherry Stream 3.0 moet voor 30 euro over de toonbank gaan, een bescheiden prijsje voor een kantoorbord.


MSI heeft ook niet stil gezeten deze week, en komt met nieuwe Nightblade systemen uit. Deze game systemen met opvallende looks en compacte afmetingen zullen fanatieke gamers vermoedelijk niet ontgaan zijn. De nieuwe systemen zijn voorzien van “Mystic Light” (aka RGB verlichting), en voorzien van de nieuwe generatie Skylake processoren en de 900-series GTX kaarten van Nvidia. Vooralsnog lijken enkel de complete systemen te worden aangeboden, over barebones hebben wij nog geen informatie gezien.


BitFenix bracht deze week hun nieuwe Nova behuizing uit, een strakke behuizing in het budget segment. Er komt een zwarte en een witte variant, waarbij je tevens kan kiezen voor een gesloten versie of één met een venster. Wij kwamen deze op Computex al tegen, en het lijkt zeker een interessante behuizing te worden wanneer je slechts 30 a 35 euro voor een behuizing uit wilt geven. Binnenkort zullen we de witte versie voor een review onder handen nemen. De Nova zal vanaf 22 Oktober bij de distributeur CaseKing beschikbaar zijn.


Het is inmiddels weer even geleden dat wij SteelSeries producten hebben getest, maar daar zal spoedig vermoedelijk verandering in komen. Deze week kwam SteelSeries tevens met een nieuw Rival model uit: de Rival 100. Deze symmetrische muis met S3059 optische sensor en zes knoppen is tevens voorzien van een RGB LED feature, en komt voor 40 euro op de markt. Als de sensorprestaties goed uitpakken zal dit een bijzonder interessant model kunnen zijn voor gamers op zoek naar een betaalbare doch goede game muis.


Normaliter zou een ‘nieuw kleurtje’ niet heel nieuwswaardig zijn, maar in dit geval gaat het op een nieuwe editie van één van de beste game headsets die wij in de laatste jaren hebben ervaren, zeker als het op prijs-prestatieverhouding aan komt. De Kingston HyperX Cloud liet bij onze review een uitstekende indruk achter, en tevens zullen wij binnenkort de wit-roze ‘ladies’ edition eens onder de loep nemen. Als je echt nog een stapje opvallender wil biedt Kingston nu ook de “Mav Edition” aan.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Tom 1234
Tom 1234
5 jaren geleden

Zit al uit te kijken naar de review van de H tower die moet Stephan toch gewoon reviewen;)
Ook natuurlijk beniewd naar de SteelSeries heb er zelf een muis van erg fijn ding.