We beginnen het snelle weekoverzicht met een stukje taart, want Noctua is 10 jaar geworden! 10 jaar lang hebben wij kunnen genieten van, in onze ervaring althans, stuk voor stuk uitstekende koelers. Helaas vieren ze het niet met een nieuwe release, maar om het feestje een beetje op te vrolijken komen wij binnenkort met een review van de NH-D15S en de NH-C14S.


Ook in de categorie ‘feestje’ valt her artikel van Anandtech deze week, waarin zij Nvidia en AMD samen brengen in hun DirectX 12 Multi-adapter test. De twee grote concurrenten blijken in DirectX 12 namelijk heel lief samen te spelen. Het artikel is zeker een kijkje waard!


Nu, terug naar hardware. NZXT heeft deze week de nieuwe versie van hun LED systeem uitgebracht. De Hue+ is een pakket met 4 RGB LED-strips, een controller, een riedel verlengsnoeren, en dat voor 57,95. De Hue+ ligt hier inmiddels, dus we zullen hun nieuwe speeltje eens goed aan de tand voelen.

https://www.youtube.com/watch?v=4ittFz72CnA

Cooler Master komt na een flinke portie “Master” producten met een update van een oude bekende. De Xornet II is een specifieke claw-grip muis met een vriendelijk prijskaartje van 29,99. Voorzien van een RGB LED, een optische sensor, en een setje populaire Omron switches lijkt het een hele leuke te worden.


Van de Taiwanees met een C naar de Amerikaan met een C. Corsair komt ook met een betaalbare muis uit. De Katar is extreem licht met een gewicht van slechts 85 gram, gemiddeld genomen zitten gamemuizen daar vaak 50% boven. Ook de Katar wordt lekker betaalbaar met een prijskaartje van 39,99. En omdat één product niet genoeg is voegen ze ook de Carbide 88R nog even toe aan de line-up, overigens de eerste nieuwe Corsair behuizing sinds een tijdje. Het is een mATX variant op de bekende 100R en 200R behuizingen. Ook de 88R is product in het betaalbare segment met een prijskaartje wat onder de 50 euro uit zou moeten vallen.Sharkoon heeft deze week hun nieuwe Skiller PRO+ uitgebracht. De Skiller naam gaat al enige tijd mee, enige tijd terug werd daar de Skiller PRO aan toegevoegd, en nu is er dus een nieuwe iteratie van deze betaalbare reeks toetsenborden. Voor 39,99 krijg je een rubber dome toetsenbord met een opvallende uitstraling, mediatoetsen, macrotoetsen, en LED verlichting welke in 7 verschillende kleuren is in te stellen.

Iets minder opvallend, maar niet minder interessant is de aankondiging van de PWM variant van de be quiet! Pure Wings 2 ventilatoren. Pure Wings is de instaplijn van be quiet! maar dat maakt het nog geen ‘budget’ fan, want de gekozen lager zou voor een levensduur van 80.000 uur moeten zorgen, en uiteraard ligt de focus op een zeer stille werking. Er komen 80mm, 92mmm, 120mm en 140mm varianten uit met adviesprijzen tussen de 10 en de 13 euro.


Kingston heeft deze week een nieuwe reeks SSD’s aangekondigd. De UV300 lijn worden modellen van slechts 5mm dik, maar worden met spacers voor 7mm en 9.5mm geleverd. Het betreffen TLC NAND modellen in varianten van 120, 240 en 480 GB. Vooralsnog zijn geen prijzen genoemd of gesignaleerd.


Onlangs namen we al een kijkje bij wat aparte Club3D adapters. Zojuist hebben we ook nieuwe USB 3.1 Type-C adapters aangekondigd. Deze serie neemt één van je USB 3.1 Type-C aansluitingen in, en geeft je daarvoor een Gigabit netwerkverbinding, een HDMI 1.4A, een HDMI 2.0, of een VGA aansluiting voor terug.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments