De december maand nadert snel, drukke dagen en weinig tijd. In ons wekelijkse nieuwsoverzicht praten we je graag bij over de nieuwste releases. We beginnen week 47 met de Scythe Fuma dual tower CPU-koeler. De Fuma is een 149 mm CPU-koeler met een totaalgewicht van 920 gram. Intern in het koelblok zijn 6 heapipes aanwezig, met een dikte van 6mm. De Fuma wordt standaard geleverd met twee 120 mm Slip Stream PWM fans, variërend van 300 tot 1400 RPM. De gebruiker krijgt nog de mogelijkheid om een derde 120 mm fan toe te voegen. De Fuma gaat voor 47 euro over de toonbank en is per direct beschikbaar.


Er komt langzamerhand ook weer wat meer nieuws naar buiten over Broadwell-E. Het nieuwe platform van Intel is natuurlijk geen verassing, toch zijn er nog een hoop dingen onbekend voor het grote publiek. De i7 6950X beschikt maar liefst over 10 cores. De zogenaamde deca-core wordt geproduceerd op een 14 nanometer procedé.


Nest deed deze week hun nieuwe Nest Learning Themostat uit de doeken. Het nieuwe ontwerp is slanker en bevat een groter scherm dan zijn voorganger. Niet alleen is het model qua design anders, er is ook een nieuwe feature genaamd OpenTherm. Dit is een communicatieprotocol om communicatie tussen de CV en de ketel tot stand te brengen. De Nest Thermostat is in staat om de temperatuur van het verwarmingswater automatisch aan te passen, met al resultaat energiebesparing.

Wat we bij de voorgangers van de Nest Learning Thermostat al zagen is besturing op afstand. Zo is er een applicatie voor op de smart phone en tablet om de Thermostat te regelen. Gebruikers kunnen ook meer inzicht krijgen op hoe ze energie kunnen besparen, en wat voor verschil dit kan zijn in kosten. De Nest Learning Thermostat heeft een adviesprijs van 249 euro, een optionele standaard is voor een meerprijs van 35 euro beschikbaar.


Fresh ’N Rebel komt deze met een nieuwe Rockbox op de markt. De Rockbox Cube Fabriq Edition is voorzien van een geweven stof. De Bluetooth speaker komt in verschillende kleuren waaronder Army, Concrete, Cupcake, Indigo en Peppermint.

De speakers maken gebruik van Bluetooth 4.0 voor een draadloze verbinding. Intern is een lithium ion batterij te vinden van 500 mAh. Dit zou genoeg moet zijn voor acht uren aan muziek op één lading. De Rockbox Cube Fabriq is op te laden met de meegeleverde Micro USB kabel. De Rockbox Cube Fabriq Edition is direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 29,99 euro.


De nieuwe Chromebit van Asus en Google krijgt ook een officiële lancering. De HDMI-dongle draait op Google’s Chrome OS en kan direct op een monitor of televisie worde aangesloten. Intern vinden we een Rockchip RK3288 quad core processor en een Mali-760 GPU. Verder is er 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen aanwezig. Netwerk mag uiteraard niet ontbreken, de Chromebit is uitgerust met een 802.11ac Wifi module met Bluetooth 4.0. We komen één aansluiting tegen in de vorm van een USB 2.0 poort. De Chromebit heeft een adviesprijs van 85 euro.


Over Redactie
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments