We beginnen de week met de CM Storm Sentinel III, een optische gaming muis van Cooler Master. In het verleden hebben we al wat Sentinel voorgangers gezien. De Sentinel III behoudt zijn originele vorm en design.

De Sentinel III is uitgerust met aan Avago 3988 optische sensor. De vernieuwingen zitten hem vooral in volledige RGB verlichting, een nieuwe verflaag, een 512KB geheugen voor het opslaan van profielen en betere Omron switches voor een totaal van 20 miljoen clicks. Niet alleen is de Sentinel III extern verandert, de software is ook volledig vernieuwd. Deze ziet er overzichtelijker uit en moet gebruiksvriendelijker zijn.

De Sentinel III, een rechtshandige muis met een palm-grip is al beschikbaar met een adviesprijs van 59,99 euro. Toevallig heeft redactielid Stephan al een review geschreven!


De AMD R9 Fury X2 zou deze maand nog moeten verschijnen. Het gaat hier om een zogenaamde dual-GPU kaart, uitgerust met twee Fiji-chips. Beide GPU’s worden volgens geruchten watergekoeld, net als bij de Fury X. Tijdens een speciaal evenement in december moet de dual-GPU kaart officieel levenslicht zien. Wij van Tech Testers zijn natuurlijk ook enthousiast. Misschien zien we nog een leuke knaller om 2015 af te sluiten!


Phanteks komt deze week met een speciale variant van de Enthoo Mini XL, de Enthoo Mini XL Dual. In de behuizing is er plaats voor twee systemen op Mini-ITX formaat. Intern is een power-splitter aanwezig om twee moederborden te voorzien van power. De power-splitter splits namelijk de één 24-pin (ATX connector) en één CPU Power connector op naar twee, om twee moederborden te kunnen voeden. De Enthoo Mini XL Dual System is vanaf december beschikbaar met een adviesprijs van 210 euro.


Spire kondigt deze week de PowerCube 715 aan. De behuizing is de opvolger van zijn voorganger de PowerCube 710. Het gaat hier om een Micro-ATX behuizing waar Mini en Micro-ITX moederborden in kunnen worden gehuisvest.

De PowerCube 715 wordt standaard geleverd met een ATX voeding van 420 watt. Binnenin de behuizing zit ook nog een 120mm fan. Het is daarom ook niet zo gek dat de prijs hoger uitkomt dan de PowerCube 710. De Spire PowerCube 715 is in januari 2016 beschikbaar voor ongeveer 78 euro.


Deze week is de eerste 10 TB harde schijf een feit geworden. HGST eigendom van Westen Digital komt een helium gevulde harde schijf. Dankzij het helium dat zeven keer lichter is dan lucht, kunnen de platters dichter op elkaar geplaatst worden. Naar inschatting zal de prijs richting de 1000 euro gaan, goedkoop is het zeker niet, maar één ding is zeker: we maken weer een stapje in opslagcapaciteit.


Over Redactie
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments