Deze week ziet de Greyhound AC2600 router van Sitecom het levenslicht. De Greyhound is het nieuwe topmodel met WiFi snelheden tot 1734Mbps onder een 5.0GHz frequentie. De 2.4GHz frequentie loopt op tot 800Mbps.

De router is uitgerust met een 4 GHz Dual-Core Qualcomm processor en 512MB DDR RAM geheugen, 128MB NAND Flash geheugen en 16MB SPI Flash geheugen. Op papier is de Greyhound zeker een snelheidsmonster. Spannende features zoals Multi-User MIMO en OpenWrt maken de Greyhound een stuk interessanter. Als het om connectiviteit gaat zien we twee USB 3.0 poorten en een SD-kaart slot.

Met de meegeleverde software / WEB UI kan de gebruiker waarschijnlijk aardig wat features verwachten. Voor de gemiddelde consument? Mogelijk. Voor de router fanatiekeling? Zeker! De Greyhound heeft een adviesprijs van 299 euro en is nu verkrijgbaar.


De Nvidia Geforce GTX970 is al een tijdje op de markt. Zo hebben we verschillende modellen gezien van fabrikanten. Ditmaal is het de beurt aan EVGA met een zogenaamde hybride koeler. Voor de GPU is een gesloten waterkoelingssyteem aanwezig, aangesloten op een 120mm radiator. Overige onderdelen zoals de VRM’s worden gekoeld door een ventilator op de behuizing van de kaart. Hier is de naamgeving hybride van afkomstig. De GPU is geklokt op 1140MHz, met de turbo modus naar 1279MHz. Standaard is er 4GB aan GDDR5-geheugen aanwezig. De videokaart zou een adviesprijs hebben van 360 – 370 euro.


Gigabyte is ook van de partij met een nieuwe GTX970. Dit model heeft blower ventilator, opvallend omdat de standaardmodellen hier ook gebruik van maken. De blower ventilator zuigt zijn lucht aan via de ventilator, en dumpt het vervolgens via de achterzijde van de videokaart. Op deze manier wordt er zo weinig mogelijk warmte achtergelaten in de behuizing.

De videokaart is geklokt op 1051MHz, met de turbo modus draait deze 1178MHz. Tevens zien we hier de standaard 4GB aan GDDR5-geheugen. Het nieuwe model is al beschikbaar voor een prijs van 350 euro.


Thermaltake kondigt deze week twee nieuwe all-in-one waterkoelingsets aan. Het gaat hier om een 240mm model (Water 3.0 Riing RGB 240) en een 360mm model (Water 3.0 Riing RGB 360). Beide waterkoelingsets zijn voorzien van RGB verlichting. Het gaat hier dan wel om de meegeleverde fans die voorzien zijn van RGB ringen. De verlichting moet in staat zin om 256 verschillende kleurtinten te weergeven.

De meegeleverde fans draaien op 800 tot maximaal 1500RPM. Het koelblok is vervaardigd uit koper en bevestigd aan twee 326mm rubberen slangen.


Over Redactie
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments