Een relatief rustig weekje wat nieuwe producten betreft in de juist zo drukke periode voor webshops en fabrikanten. In het oog sprong de nieuwe Sharkoon MK80, een mechanisch toetsenbord met Kailh switches en RGB verlichting van het merk dat juist bekend staat om hun betaalbare producten. Hopelijk binnenkort een review! De MK80 komt met een adviesprijs van 139,90€


Ook Phanteks lukte het wederom om in het oog te springen. De Pro M bekeken wij al eerder, maar nu komt er ook een variant met een zijpaneel die geheel uit acryl is gemaakt en dus geheel doorzichtig is. De adviesprijs blijft een bescheiden 89,90€


De laatste dagen kwam aan het licht dat Intel hun Skylake CPU’s wat dunner hebben gebakken dan vorige generaties, waardoor bij gebruik van zware koelers, en dan vooral bij momenten van zware druk, de processor kan buigen of breken. Hoewel het eigenlijk enkel een issue is bij het transporteren van builds met dikke koelers springt MSI in de markt met een eenvoudige bescherming hier tegen. Details omtrent prijzen en beschikbaarheid hebben wij nog niet gezien.


Enkele weken geleden haalden wij een update van AIDA64 al aan, en ook deze week is weer een aardige update uitgebracht. Wij gebruiken deze software onder andere voor het testen van core componenten, maar het is ook een interessante tool voor systeemdiagnose. In de v5.60 update van afgelopen week is onder andere support voor de Samsung NVMe SSDs, de AMD R9 380X, en enkele Nvidia grafische chips toegevoegd.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.