“Noctua introduceert NH-L9i low-profile CPU-koelers voor LGA1700”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Noctua

Wenen, november 2021 – Noctua heeft recent vernieuwde versies uitgebracht van de NH-L9i en NH-L9i chromax.black low-profile CPU-koelers. De nieuwe NH-L9i-17xx en NH-L9i-17xx chromax.black zijn ideaal voor het bouwen van ultracompacte HTPC’s en Small Form Factor (SFF)-systemen met behulp van Intel’s gloednieuwe 12e generatie Core-processors. Het nieuwe, optionele NA-FD1-ventilatorkanaal maakt het mogelijk om de prestaties van de koelers verder te verbeteren door de opening tussen de ventilator en geperforeerde behuizingpanelen te overbruggen, zodat de koelers verse lucht van buiten kunnen aanzuigen.

Met een hoogte van slechts 37 mm is de NH-L9i ideaal voor extreem dunne behuizingen en door zijn kleine voetafdruk biedt hij 100% RAM- en PCIe-compatibiliteit en gemakkelijke toegang tot connectoren, zelfs op dicht opeengepakte mini-ITX moederborden. Het speciaal ontworpen SecuFirm2-montagesysteem voor de nieuwe LGA1700-aansluiting maakt de installatie een fluitje van een cent en dankzij de sterk geoptimaliseerde NF-A9x14 92mm-ventilator die volautomatische snelheidsregeling via PWM ondersteunt, werkt de NH-L9i-17xx opmerkelijk stil.

De nieuwe NA-FD1-ventilatorkanaalkit maakt het mogelijk om de prestaties van de Noctua NH-L9i- en NH-L9a-serie CPU-koelers aanzienlijk te verbeteren in Small Form Factor (SFF)-systemen met een opening van 5 mm of meer (tot 45 mm) tussen de koeler en een geperforeerd boven- of zijpaneel. Door deze opening te overbruggen, voorkomt het kanaal dat de koeler hete lucht uit het interieur aanzuigt en kan het verse lucht van buiten aanzuigen door het geperforeerde paneel, dat, afhankelijk van de opstelling, de CPU-temperaturen met maar liefst 5°C of meer kan verbeteren. Omdat het kanaal is samengesteld uit EVA-schuimafstandhouders van verschillende diktes, is het volledig modulair en kan het worden aangepast in stappen van 1 mm van 5 mm tot 45 mm hoogte om in verschillende configuraties te passen. Kortom, de NA-FD1 is een eenvoudige maar slimme, flexibele en kosteneffectieve manier om de efficiëntie van de koelers uit de NH-L9a- en NH-L9i-serie te verhogen.

Prijzen en beschikbaarheid
Noctua’s nieuwe producten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar, het gaat om de NH-L9i-17xx (€44,90), NH-L9i-17xx chromax.black (€54,90) en de NA-FD1 (€12,90).Bronnen: Noctua

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments