Noctua kondigt twee nieuwe CPU-koelers aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Noctua

Noctua heeft onlangs de introductie aangekondigd van twee nieuwe CPU-koelers en een montagekit, specifiek ontworpen voor AMD-processoren. De NH-U14S TR5-SP6 en NH-D9 TR5-SP6 4U CPU-koelers zijn bedoeld voor AMD’s TR5 (sTR5/sTRX5/sWRX9) en SP6-sockets, die worden gebruikt in de 7000-serie Threadripper HEDT- en Threadripper PRO-werkstationprocessoren, evenals de 8004-serie EPYC-serverprocessoren. De NH-U14S TR5-SP6 biedt krachtige koelprestaties met minimale geluidsproductie dankzij zes warmtepijpen, een royale vinnenoppervlakte en twee NF-A15 140 mm ventilatoren. Dit model is ideaal voor high-performance workstations.

Aan de andere kant is de NH-D9 TR5-SP6 4U compacter en past hij in de meeste 4U-rackbehuizingen, waardoor hij perfect is voor stille serverconfiguraties. Beide koelers worden geleverd met Noctua’s hoogwaardige NT-H2 thermische pasta voor een optimale warmtegeleiding.

Naast de koelers heeft Noctua ook de NM-TR5-SP6-montagekit geïntroduceerd, waarmee bestaande koelers kunnen worden geüpgraded om de nieuwe TR5/SP6-sockets te ondersteunen. Deze verbeteringen zijn cruciaal gezien de indrukwekkende rekenkracht van AMD’s nieuwe TRX50 en WRX90 platforms met Zen 4-gebaseerde Threadripper en Threadripper Pro-processoren, die tot 350 W aan warmte genereren.

Noctua’s eerdere Threadripper- en EPYC-koelers worden alom gerespecteerd om hun stille en hoogwaardige luchtkoeloplossingen voor AMD-systemen in geluidsgevoelige omgevingen, zoals audio-/videoproductie en contentcreatie. De nieuwe TR5-SP6-koelers behouden deze kwaliteit en zijn ideaal voor gebruikers die het maximale uit hun nieuwe AMD-processoren willen halen. De producten zijn sinds begin oktober verkrijgbaar via Noctua’s officiële Amazon-winkel.Bronnen: Noctua

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?