Noctua lanceert 120mm CPU-koeler met ingekorte hoogte


Noctua heeft recent een CPU-koeler uitgebracht met een lagere hoogte dan de meeste koelers van het merk. Waar de standaard koeler met 120mm fan van het merk normaal zo’n 160mm hoog is, heeft de nieuwe NH-D12L een hoogte van 145mm, iets lager dus. Met deze iets compactere koeler biedt het merk naar eigen zeggen een oplossing voor compacte tower cases en 4U-behuizingen, zonder in te leveren op koelprestaties.

De NH-D12L is niet een ingekorte variant van een bestaande koeler benadrukt Noctua, zo is deze zo ontworpen dat deze ook niet het werkgeheugen in de weg zal zitten, zelfs niet als deze een iets grotere heatsink hebben. Standaard komt de NH-D12L met een enkele NF-A12x25r PWM-fan, maar een extra ventilator kan ook nog bijgeplaatst worden.

Prijzen en beschikbaarheid
De Noctua NH-D12L CPU-koeler is vanaf vandaag verkrijgbaar voor ongeveer €90. Wil je hier een extra fan bij plaatsen, dan is de NF-A12x25r PWM-fan voor €30 bij te bestellen. De koeler is compatibel met Intel LGA1700, 1200, 115x en AMD AMD4 en AM5.Bronnen: Noctua

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.