Nokia introduceert nieuwe smartphones, tablet en draadloze speaker


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Nokia

HMD Global, home of Nokia phones, lanceert nieuwe toestellen, waaronder HMD Global’s milieuvriendelijkste smartphone tot nu toe: Nokia X30 5G. Het toestel is gemaakt van o.a. 100 procent gerecycled aluminium en 65 procent gerecycled plastic.

Nokia X30 5G
Het frame van de Nokia X30 5G is gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium en de achterkant van 65 procent gerecycled plastic. Daarmee is de X30 5G HMD Global’s meest duurzame smartphone tot nu toe. Door tevens gebruik te maken van een FSC-gecertificeerd en 94 procent gerecyclede papieren verpakking met een kleiner formaat wordt bespaard op de CO2-uitstoot tijdens het transport. De kleinere verpakking is mogelijk door de telefoon zonder lader te leveren om zo de hoeveelheid e-waste te verkleinen. De 50 MP PureView-camera maakt gebruik van optische beeldstabilisatie (OIS) en AI software om kwalitatieve groothoek- en levendige nachtopnames te maken. De camera wordt beschermd door krasbestendig Corning Gorilla Glass met DX+ dat 98 procent van al het licht de grote sensor laat bereiken. Content komt tot leven op het 6,43 inch PureDisplay met heldere kleuren en vloeiende weergave. De Nokia X30 5G heeft HMD Global’s kleinste ecologische voetafdruk tot nu toe en de beste PureView-fotografie-ervaring.

De Nokia X30 5G is vanaf eind september verkrijgbaar in geheugen- en opslagconfiguraties van 6/128 GB en 8/256 GB, vanaf een gemiddelde prijs van 519 euro (6/128) en 549 euro (8/256).

Nokia G60
De Nokia G60 is duurzaam geproduceerd met een achterkant van 100 procent gerecycled plastic en een frame van 60 procent gerecycled plastic. Het toestel brengt voor het eerst de lange levensduur van de X-serie naar de G-serie en makt daarmee duurzaamheid toegankelijker. De smartphone wordt geleverd met de ‘3-3-3’-belofte: drie jaar Android OS-upgrades, drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates, en een verlengde garantie van drie jaar zonder extra kosten. Met een 6,58 inch FHD+ 120Hz-scherm voor vloeiend scrollen en een drievoudige camera met 50 MP en AI SW, maakt de Nokia G60 premium ervaringen toegankelijker.

De Nokia G60 is vanaf vandaag verkrijgbaar in Pure Black of Ice Grey, in geheugen- en opslagconfiguraties van 4/128 GB en 6/128 GB, vanaf een gemiddelde prijs van 329 euro (4/128) en 369 euro (6/128).

Nokia T21
De nieuwe Nokia T21 heeft een robuuste behuizing van aluminium met een cover van 60 procent gerecycled plastic voor het antennedeel en biedt alle duurzaamheid en beloften die men van een Nokia-tablet mag verwachten. Twee jaar Android OS software-upgrades zorgen ervoor dat de tablet ook aan de binnenkant up-to-date blijft. Bescherming met tot drie jaar aan maandelijkse beveiligingsupdates maken de tablet geschikt voor het hele gezin. Voortbouwend op het succes van zijn voorganger biedt het apparaat diverse functies zoals HD-videostreaming en spraakoproepen. Voor bedrijfsmatige toepassingen is er een variant beschikbaar met NFC functionaliteit voor betalingen en het scannen van NFC-tags. De tablet is tevens compatibel met een actieve pen om ideeën te schetsen, notities te maken of te tekenen. Nokia T21 is een betrouwbare, gezinsvriendelijke en krachtige tablet die ontworpen is om lang mee te gaan.

De Nokia T21 is vanaf tweede helft oktober verkrijgbaar in Charcoal Grey in geheugen- en opslagconfiguratie van 4/64 GB, vanaf een gemiddelde prijs van 249 euro (WiFi) en 269 euro (LTE).

Nokia Portable Wireless Speaker
De nieuwe, volledig waterdichte Nokia Portable Wireless Speaker 2 zorgt voor betrouwbaar geluid onderweg en heeft een 100 procent gerecyclede buitenkant en een batterijlevensduur van 22 uur.

Nokia heeft helaas nog geen los plaatje van de speaker 🙁

De Nokia Portable Wireless Speaker 2 is vanaf tweede helft september verkrijgbaar voor een gemiddelde prijs van 59,99 euro.Bronnen: Nokia

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.