“Non-XT versie van de Radeon RX 6600 wordt in oktober uitgebracht”


Volgens Videocardz.com is AMD van plan de Radeon RX 6600 non-XT komende maand uit te brengen. Zo staat in de volgende tabel (via Videocardz.com) dat zowel het embargo voor de reviews als voor persberichten op 13 oktober zal vervallen, waarmee de Radeon RX 6600 officieel zal worden.

Vermoedelijk zal de RX 6600 gebaseerd zijn op de Navi 23-grafische kern van AMD, waarmee deze over 32 rekenkernen en 2048 ‘stream processors’ beschikt. Daarbij is de kaart waarschijnlijk voorzien van 64MB inifity cache, en werkt het GDDR6-geheugen op een 128-bitbus waarmee een bandbreedte van 256GB/s bepaald zou kunnen worden. Daarbij wordt er gesproken over 8GB grafisch geheugen voor de RX 6600 van AMD.

Wanneer deze nieuwe serie grafische kaarten exact verwacht kan worden, en voor welke prijs, is nog niet officieel bekend gemaakt door AMD. Er zijn geruchten over een vraagprijs van $349, al is dit nog niet bevestigd.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.