NVIDIA bevestigd komst RTX 2060 met 12GB grafisch geheugen


De geruchten van de afgelopen periode blijken toch echt waar te zijn: NVIDIA gaat binnenkort de (inmiddels bijna drie jaar oude) RTX 2060 opnieuw uitbrengen met twee keer de oorspronkelijke hoeveelheid grafisch geheugen. Deze nieuwe versie komt dus met 12GB GDDR6-geheugen op de markt, tegenover 6GB voor de bestaande RTX 2060, en 8GB van de RTX 2060 SUPER.

Deze details verschijnen uit een release van NVIDIA’s nieuwe grafische drivers. In dit document staat letterlijk dat deze nieuwe driver ondersteuning biedt voor de RTX 2060 12GB-versie.

Verdere geruchten zeggen dat de kaart verder 2176 CUDA-cores krijgt, evenveel als zijn SUPER-voorganger. Verder zou het TDP op 184W liggen, wat iets hoger is dan de 160W van de RTX 2060 6GB, en de 175W van de RTX 2060 SUPER. VideoCardz.com denkt dat NVIDIA op 7 december de nieuwe RTX 2060 12GB aan gaat kondigen, dus is het voor die tijd wachten op meer officiële details. Over de prijs is ook nog niks bekend, dat deze niet goed verkrijgbaar zal zijn is met de tekorten tegenwoordig niet meer dan aannemelijk.Bronnen: NVIDIA, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments