NVIDIA bevestigd komst RTX 4070 Ti


Recent heeft NVIDIA de komst van de GeForce RTX 4070 Ti-grafische kaart bevestigd door een vermelding op de website van de fabrikant. NVIDIA werkt inmiddels al een tijdje aan een GeForce RTX 4070 Ti. Deze grafische kaart werd eerst als RTX 4080 12GB geïntroduceerd, maar werd kort daarna door NVIDIA ge-‘de-launched’. Het gevolg daarvan is dat de kaart nu een paar weken alsnog wordt uitgebracht maar dan onder een andere naam.

De RTX 4070 Ti gaat beschikken over 7680 CUDA cores, een boost kloksnelheid tot 2.6GHz, 12GB GDDR6X-geheugen en een maximaal vermogen van 285W. De kaart zal vanaf 5 januari verkrijgbaar zijn. Of de varianten van andere fabrikanten dan ook al te koop zullen zijn is nog niet bekend.Bronnen: momomo_us

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.